Αυξήσεις 2% στο προσωπικό των ΣΤΑΣΥ και ΟΣY και 4% σε όσους απασχολούνται σε βάρδιες

Η χορήγηση μηνιαίας οικονομικής ενίσχυσης στο προσωπικό των ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ ίση με το 2% επί του ποσού που λαμβάνει ο εργαζόμενος ως βασικό μισθό, προβλέπεται σε σχετικό άρθρο τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Ειδικά, για το προσωπικό που απασχολείται σε βάρδιες η μηνιαία οικονομική ενίσχυση θα ανέρχεται στο 4% επί του βασικού μισθού.

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι, οι εν λόγω ενισχύσεις καταβάλλονται

κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων και δεν συμψηφίζονται με το ποσό της προσωπικής διαφοράς, το οποίο καταβάλλεται κατά την έναρξη ισχύος των προτεινόμενων διατάξεων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, η εν λόγω δαπάνη, σύμφωνα με στοιχεία του αρμόδιου υπουργείου, ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 3,240 εκατ. ευρώ περίπου.

Το περιεχόμενο της τροπολογίας

Άρθρο 9

Ενίσχυση παρεχόμενου συγκοινωνιακού έργου από το προσωπικό ΟΣΥ ΑΕ – Τροποποίηση περ. β’ παρ. άρθρου 101 ν. 5039/2023

Το πρώτο και δεύτερο εδάφιο περ. παρ. β’ του άρθρου 101 του ν. 5039/2023 (Α’ 83) τροποποιούνται με την ένταξη στους αποδέκτες της οικονομικής ενίσχυσης και της Ανώνυμης Εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (Ο.ΣΥ. Α.Ε.), και η περ. β’ διαμορφώνεται ως εξής:

«β) Από τον επόμενο μήνα της έναρξης ισχύος του παρόντος, χορηγείται στο προσωπικό των ΣΤΑΣΥ Μ.Α.Ε. και Ο.ΣΥ. Α.Ε., μηνιαία οικονομική ενίσχυση, η οποία ισούται με το δύο τοις εκατό (2%) επί του ποσού που λαμβάνει ο εργαζόμενος, ως βασικό μισθό. Ειδικά για το προσωπικό των ΣΤΑΣΥ Μ.Α.Ε. και Ο.ΣΥ. Α.Ε., το οποίο απασχολείται σε βάρδιες, χορηγείται μηνιαία οικονομική ενίσχυση ίση με τέσσερα τοις εκατό (4%) επί του ποσού που λαμβάνει ο εργαζόμενος, ως βασικό μισθό. Οι ενισχύσεις της παρούσας καταβάλλονται κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης και δεν συμψηφίζονται με το ποσό της προσωπικής διαφοράς, το οποίο καταβάλλεται κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος».

Το άρθρο Αυξήσεις 2% στο προσωπικό των ΣΤΑΣΥ και ΟΣY και 4% σε όσους απασχολούνται σε βάρδιες εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα