Αυτά είναι τα 10 μεγαλύτερα cargo αεροδρόμια παγκοσμίως. Η λίστα του ACI World

Το Airport Council International (ACI) World δημοσίευσε την προκαταρκτική παγκόσμια κατάταξη αεροδρομίων, με αντικείμενο – μεταξύ άλλων – την κίνηση φορτίων.

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη 

Η εμπορευματική κίνηση επηρεάστηκε λιγότερο από τον COVID 19 σε σχέση με την επιβατική, με τον παγκόσμιο όγκο εμπορευμάτων να μειώνεται κατά 8,9%, σε περίπου 109 εκατομμύρια μετρικούς τόνους το 2020, σχεδόν στα επίπεδα του 2016 (110 εκατομμύρια μετρικούς τόνους).

Ο όγκος του air cargo στα 10 κορυφαία

αεροδρόμια αυξήθηκε κατά 3% το 2020. Τα εν λόγω αεροδρόμια αντιπροσώπευσαν περίπου το 28% (30,6 εκατομμύρια μετρικούς τόνους) του παγκόσμιου όγκου του 2020.

Η αύξηση μπορεί να αποδοθεί στην άνοδο της online ζήτησης για καταναλωτικά αγαθά και φαρμακευτικά προϊόντα και σε εξοπλισμό ατομικής προστασίας.

Με αύξηση 6,7%, το αεροδρόμιο του Μέμφις ξεπέρασε το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Τα μεγαλύτερα cargo αεροδρόμια βρίσκονται σε ΗΠΑ, Κίνα, Νότια Κορέα και Κατάρ.

Τα 10 μεγαλύτερα cargo αεροδρόμια παγκοσμίως

The post Αυτά είναι τα 10 μεγαλύτερα cargo αεροδρόμια παγκοσμίως. Η λίστα του ACI World appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα