Webinar για τον ρόλο του ελεγκτή Εναέριας Κυκλοφορίας στην αεροπορική αλυσίδα στις 20 Οκτωβρίου

Η Διεθνής Ημέρα Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας γιορτάζεται κάθε χρόνο, από το 1961, στις 20 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ενώσεων Ελεγκτών ΕΚ – IFATCA, με στόχο να γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό ο σημαντικός ρόλος του Ελεγκτή ΕΚ στην αεροπορική αλυσίδα.

Κύριο μέλημα των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας είναι η ασφάλεια, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να καθοδηγήσουν τα αεροσκάφη σε όλες τις φάσεις της πτήσης τους αποτελεσματικά για να ελαχιστοποιήσουν τις καθυστερήσεις.

Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουν αυξανόμενη πίεση

λόγω της συνεχούς αύξησης της κυκλοφορίας. Το 2022 όμως είναι πολύ διαφορετικό. Εκτός του ότι το επίπεδο κίνησης ξεπέρασε αυτό του 2019, επιπλέον, είχαν πρόσθετες πολυπλοκότητες προς διαχείριση, όπως η παράκαμψη της κυκλοφορίας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, οι πιέσεις για βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των αερομεταφορών, οι ελλείψεις προσωπικού μετά την περίοδο της πανδημίας σε όλους τους τομείς που επηρέασαν τα πάντα στις αερομεταφορές.

Η Ελληνική Αεροπορική Ένωση (www.aviationsociety.gr) τιμώντας τη Διεθνή Ημέρα Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, που εφέτος σηματοδοτεί τα 100 χρόνια Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, διοργανώνει την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19:00 Webinar μέσω Zoom με θέμα «Ο ρόλος του Ελεγκτή Εναέριας Κυκλοφορίας στην Αεροπορική Αλυσίδα».

Η εκδήλωση απευθύνεται τόσο στο ευρύ κοινό και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το επάγγελμα εν αναμονή προκήρυξης επικείμενου διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ για την πλήρωση θέσεων ΕΕΚ, όσο και σε επαγγελματίες του κλάδου των αερομεταφορών.

The post Webinar για τον ρόλο του ελεγκτή Εναέριας Κυκλοφορίας στην αεροπορική αλυσίδα στις 20 Οκτωβρίου appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Webinar, Εναέριας Κυκλοφορίας, 20 Οκτωβρίου,Webinar, enaerias kykloforias, 20 oktovriou