Volkswagen, Daimler και Volvo θα κατασκευάσουν 1.700 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών φορτηγών

Οι μονάδες παραγωγής φορτηγών Volkswagen, Daimler και Volvo ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν για την κατασκευή ενός δικτύου 1.700 σημείων ηλεκτρικής φόρτισης για βαρέα οχήματα στην Ευρώπη.

Το αρχικό σχέδιο προβλέπει μια επένδυση 500 εκατ. ευρώ για το εν λόγω πενταετές έργο, αλλά οι εταιρείες δήλωσαν ότι ελπίζουν να προσελκύσουν επιπλέον συνεργάτες και να λάβουν δημόσια χρηματοδότηση

για την κατασκευή πρόσθετων σταθμών φόρτισης για φορτηγά και λεωφορεία μεγάλων αποστάσεων.

Οι σταθμοί φόρτισης υψηλής απόδοσης θα χρησιμοποιούν ηλεκτρισμό από ανανεώσιμες πηγές και θα βρίσκονται κοντά σε αυτοκινητόδρομους, καθώς και σε σημεία υλικοτεχνικής υποστήριξης και προορισμού. Θα είναι επίσης, ανοιχτοί, σε όλες τις μάρκες επαγγελματικών οχημάτων.

Το έργο θα διαχειρίζεται μια κοινοπραξία που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη λειτουργία της τον επόμενο χρόνο.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι ελπίζουν ότι το έργο «θα λειτουργήσει ως καταλύτης και παράγοντας για την υλοποίηση της Πράσινης Συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για εμπορευματικές μεταφορές ουδέτερες με άνθρακα έως το 2050 – τόσο παρέχοντας την απαραίτητη υποδομή όσο και στόχευση για πράσινη ενέργεια στα σημεία φόρτισης».

Επισήμαναν μια πρόσφατη έκθεση ενός οργανισμού που ζήτησε την εγκατάσταση 15.000 σημείων φόρτισης υψηλής απόδοσης στην Ευρώπη έως το 2025, ώστε οι μεταφορείς να μπορούν να μετακινούνται με ηλεκτρικά οχήματα.

The post Volkswagen, Daimler και Volvo θα κατασκευάσουν 1.700 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών φορτηγών appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα