To ηλεκτρονικό εμπόριο ανθεί και στην Ουκρανία, η εξέλιξη των εσόδων

Ο αριθμός των εταιρειών ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ουκρανία αυξήθηκε κατά 14% από τις αρχές του 2019, σύμφωνα με έκθεση της Payoneer.

Την ίδια περίοδο, το μέσο εισόδημα των εγχώριων διαδικτυακών πωλητών αυξήθηκε περίπου 70%.

Οι εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου που βρίσκονται στις πόλεις Ντνίπρο και Κίεβο παρουσίασαν αύξηση στο μέσο εισόδημα 72% και 70% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, πάνω από το μισό (53%) των συνολικών κερδών των εταιρειών ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ουκρανία προέρχονται από πέντε πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Αυτές οι

πόλεις είχαν το υψηλότερο μέσο εισόδημα ηλεκτρονικού εμπορίου κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους: Οδησσός, Κίεβο, Ντνίπρο, Λβιβ και Χάρκοβο, με τους διαδικτυακούς πωλητές από την Οδησσό να παράγουν ένα μέσο εισόδημα που ήταν 16% υψηλότερο από ό,τι στο Κίεβο.

Η μελέτη της Payoneer δείχνει επίσης ότι στις αρχές του τρέχοντος έτους, η Ουκρανία είχε τον μεγαλύτερο αριθμό τακτικών χρηστών ηλεκτρονικού εμπορίου τα τελευταία χρόνια. Ενώ στο τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους, το 33% των χρηστών του Διαδικτύου έκανε αγορές στο διαδίκτυο, το μερίδιο αυτό αυξήθηκε τώρα στο 42%.

Αυτό σημαίνει ότι συνολικά, υπάρχουν περίπου 11 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ουκρανία που ψωνίζουν online. Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες προϊόντων στο διαδίκτυο είναι ρούχα, οικιακές συσκευές και καλλυντικά.

The post To ηλεκτρονικό εμπόριο ανθεί και στην Ουκρανία, η εξέλιξη των εσόδων appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα