Προθεσμιακό δάνειο 600 εκατ. ευρώ έλαβε η Swissport για την ενίσχυση της οικονομικής της θέσης

Η Swissport ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για τη λήψη προθεσμιακού δανείου 600 εκατ. ευρώ, ενώ προχώρησε σε νέα ανακυκλούμενη πίστωση ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων πιστωτικών διευκολύνσεων και την παροχή στην εταιρεία πρόσθετης δεσμευμένης ρευστότητας για την ενίσχυση της

«ήδη ισχυρής οικονομικής της θέσης» αναφέρει ανακοίνωση της Swissport.

Αναλυτικότερα, η Radar Topco S.à r.l., εταιρεία holding του ομίλου Swissport, ανακοίνωσε ότι η Radar Bidco S.à r.l., θυγατρική εξ ολοκλήρου ιδιοκτησία της πρώτης, ολοκλήρωσε μια νέα προσφορά προθεσμιακού δανείου συνολικού κεφαλαίου 600 εκατ. ευρώ με ημερομηνία λήξης τον Σεπτέμβριο του 2027.

Η εταιρεία έχει επίσης συνάψει νέα ανακυκλούμενη πιστωτική διευκόλυνση 200 εκατ. ευρώ/βοηθητική διευκόλυνση με λήξη τον Μάρτιο 2027.

Όπως τονίζεται, «τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων πιστωτικών διευκολύνσεων ανώτερης και ανώτατης κατηγορίας, που περιλαμβάνουν προθεσμιακό δάνειο 500 εκατ., λήξης Δεκεμβρίου 2024 και ανακυκλούμενη πιστωτική διευκόλυνση 130 εκατ. ευρώ λήξης Δεκεμβρίου 2024».

«Μαζί με τα διαθέσιμα μετρητά, η αναχρηματοδότηση εξασφαλίζει τον όμιλο με εκτεταμένο προφίλ ληκτότητας χρέους και παρέχει πρόσθετη ρευστότητα, καθώς εντείνουμε τις δραστηριότητες σε όλο το παγκόσμιο δίκτυό μας και εκτελούμε τα αναπτυξιακά μας σχέδια», σχολίασε ο Ivan Nash Vila, οικονομικός διευθυντής της Swissport International AG.

Το άρθρο Προθεσμιακό δάνειο 600 εκατ. ευρώ έλαβε η Swissport για την ενίσχυση της οικονομικής της θέσης εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα