Mantis και Ορφεύς Βεϊνόγλου βραβεύθηκαν για το e-Fulfillment Center της Public-MediaMarkt (PMM)

Διπλή βράβευση των Mantis και Ορφεύς Βεϊνόγλου για το e-Fulfillment Center της Public-MediaMarkt (PMM), καθώς η λύση και υλοποίηση του WMS της Mantis για την PMM στις αποθήκες της Ορφεύς Βεϊνόγλου, απέσπασε δύο ανώτατες διακρίσεις στα e-volution Awards 2022.

Τα βραβεία, στα οποία κατέληξε η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από 51 εκπροσώπους επιχειρήσεων και οργανισμών, απονεμήθηκαν στους συντελεστές του έργου σε μια τελετή, που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο

της Αθήνας, όπου συμμετείχαν περισσότερα από 500 στελέχη της αγοράς.

Το κεντρικοποιημένο e-Fulfillment Center υψηλής αυτοματοποίησης του ομίλου PMM που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της Ορφεύς Βεϊνόγλου με το Warehouse Management System (WMS)  της Mantis, Logistics Vision Suite (LVS), βραβεύθηκε με GOLD Award στην κατηγορία Operations & Back Office και SILVER Award στην κατηγορία Τεχνολογική Καινοτομία των e-volution Awards 2022, που διοργανώθηκε εφέτος για 11η χρονιά και βράβευσε τους πρωταγωνιστές του e-Commerce στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι, Mantis και Ορφεύς Βεϊνόγλου έχουν εγκαθιδρύσει μια στενή συνεργασία, με το WMS-Logistics Vision να υποστηρίζει τη λειτουργία των Κέντρων Διανομής της εταιρείας που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά Freight Forwarding και Logistics.

Το centralized e-fulfillment center της PMM στις αποθήκες της Ορφεύς Βεϊνόγλου “«τρέχει” με το WMS-Logistics Vision της Mantis και ανταποκρίνεται απόλυτα στη μεγάλη πρόκληση της ραγδαίας ανάπτυξης της PMM και της κατακόρυφης ανόδου των πωλήσεων e-Commerce στα κανάλια B2B και B2C, μέσα στην πανδημία του Covid-19.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αυξημένη εποχικότητα και τις διαδοχικές προωθητικές καμπάνιες, επέφερε αλματώδη αύξηση του καθημερινού όγκου παραγγελιών και την επιτακτική ανάγκη για αυτοματοποίηση και βελτιστοποίηση όλων των διαδικασιών Logistics.

Έπρεπε λοιπόν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και με τους συνεχώς μεταβαλλόμενους περιορισμούς που επιβάλλονταν από το ελληνικό κράτος για τον περιορισμό της πανδημίας, το κεντρικοποιημένο e-fulfillment center να πετύχει:

✓ Αύξηση ταχύτητας εκτέλεσης των παραγγελιών
✓ Αύξηση παραγωγικότητας και ευελιξίας
✓ Μείωση διαχειριστικών λαθών κατά τη συλλογή
✓ Μείωση του λειτουργικού κόστους αποθήκης
✓ Έλεγχο και διαφάνεια σε πραγματικό χρόνο
✓ Μέγιστη αξιοποίηση υφιστάμενων αποθηκευτικών χώρων

Οι παραπάνω στόχοι εκπληρώθηκαν στο έπακρο μέσα από την state-of-the art ολοκληρωμένη λύση τεχνολογίας που σχεδίασε και υλοποίησε η ομάδα ειδικών της Mantis.

Υιοθετήθηκε ένας αποδοτικός συνδυασμός του WMS της Mantis σε διασύνδεση με αυτοματισμούς ξεκινώντας από την τεχνολογία Put Wall (Sort to Light με lights από την Pick to Light Systems) που τοποθετήθηκε για τη διαλογή μεγάλων ποσοτήτων τόσο για τα καταστήματα (B2B) όσο και για τους πελάτες e-shop (B2C).

Για τις μικρότερες ποσότητες, επιλέχθηκε η λύση του cross-belt sorter από την Kinematic που καθοδηγείται από το LVS, ενώ για τη διακίνηση των κιβωτίων μεταξύ διαφορετικών ορόφων, τοποθετήθηκαν Conveyor Belts.

Για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη συσκευασία των παραγγελιών, χρησιμοποιήθηκαν outbound packing stations με οθόνες αφής και εκτυπωτές για την ετικετοκόλληση (price labeling), καθώς και αυτόματη έκδοση των Vouchers και των Δελτίων Αποστολής αντίστοιχα.

«Μαζί με τους συνεργάτες μας Mantis (WMS) και Ορφεύς Βεϊνόγλου (LSP), υλοποιήσαμε μια σειρά αυτοματισμών στη νέα μας αποθήκη, όπως put-to-light (Put wall) systems και cross-belt sorter, και αυξήσαμε την αποδοτικότητα εκτέλεσης των παραγγελιών.

Η διανομή προς τα καταστήματα και η παράδοση προς τους πελάτες μας, αναβαθμίστηκαν σημαντικά και τώρα, γίνονται πιο γρήγορα. Ευχαριστούμε τη Mantis και την Ορφεύς Βεϊνόγλου για αυτή τη σταθερή συνεργασία μας», δήλωσε ο Olaf van den Brink, Chief Operating Officer της PMM.

«Με τη Mantis, μας συνδέει φιλική και στενή σχέση εδώ και πολλά χρόνια, όπου λειτουργούμε τις αποθήκες με το WMS LVS. Η συνεργασία μας για το e-Fulfillment Center της PMM αποτελεί επιστέγασμα αυτής της σχέσης και ήδη απολαμβάνουμε τα σπουδαία οφέλη τόσο εμείς ως 3PL όσο και ο πελάτης / αποθέτης μας, η PMM. Mantis, ευχαριστούμε για όλα αυτά που ζήσαμε!», τόνισε ο Γρηγόρης Μιμιλίδης, Development & Engineering Director της Ορφεύς Βεϊνόγλου.

«Το έργο του e-Fulfillment Center της PMM στην Ορφεύς Βεϊνόγλου επισφραγίζει την τεχνολογική καινοτομία της Mantis και την πρωτοκαθεδρία της στην εποχή του ηλεκτρονικού εμπορίου. Θα συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε διαρκώς ώστε να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά για την έγκαιρη κάλυψη των νέων, μεταβαλλόμενων αναγκών των πελατών μας και των αποθετών τους. Ευχαριστούμε θερμά την Ορφεύς Βεϊνόγλου και την PMM για την άψογη συνεργασία», κατέληξε ο Άκης Ζαΐμης, Senior Business Analyst της Mantis.

The post Mantis και Ορφεύς Βεϊνόγλου βραβεύθηκαν για το e-Fulfillment Center της Public-MediaMarkt (PMM) appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα