«Laura Mærsk»: Το πρώτο εμπορευματικό πλοίο στον κόσμο που θα κινείται με πράσινη μεθανόλη

Το πρώτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο που θα κινείται με πράσινη μεθανόλη θα έχει το όνομα «Laura Mærsk» και νονά του την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.

Το όνομα αποκαλύφθηκε στο λιμάνι της Κοπεγχάγης, κατά τη διάρκεια τελετής ονοματοδοσίας, όταν η κα von der Leyen το βάφτισε σπάζοντας ένα μπουκάλι σαμπάνιας πάνω από την πλώρη.

Εκτός από τη νονά, στην τελετή βρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της Maersk Robert Uggla και ο διευθύνων σύμβουλος της Maersk

Vincent Clerc.

«Η Laura Maersk είναι ένα ιστορικό ορόσημο για τη ναυτιλία σε όλο τον κόσμο. Δείχνει το επιχειρηματικό πνεύμα που χαρακτηρίζει τη Maersk από την ίδρυση της εταιρείας. … Αυτό το νέο “πράσινο” πλοίο είναι η σημαντική ανακάλυψη που χρειαζόμασταν, αλλά έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε μέχρι να φτάσουμε στους μηδενικούς ρύπους», είπε ο Vincent Clerc, διευθύνων σύμβουλος της Maersk .

Η Maersk φιλοδοξεί ως το 2040 να πετύχει μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και στοχεύει να μεταφέρει τουλάχιστον το 25% του θαλάσσιου φορτίου της χρησιμοποιώντας “πράσινα” καύσιμα έως το 2030.

Το νέο πλοίο μεθανόλης των 2.100 TEU είναι ένα σημαντικό βήμα προς την μακροπρόθεσμος στόχος της σταδιακής ανανέωσης ολόκληρου του στόλου της Maersk, σύμφωνα με τη ναυτιλιακή «ώστε να κινείται αποκλειστικά με “πράσινα” καύσιμα. Η Maersk έχει παραγγείλει 24 επιπλέον πλοία μεθανόλης για παράδοση μεταξύ 2024 – 2027 και πολιτική να παραγγέλνει μόνο νέα, ιδιόκτητα πλοία που διαθέτουν επιλογή “πράσινου” καυσίμου».

Το άρθρο «Laura Mærsk»: Το πρώτο εμπορευματικό πλοίο στον κόσμο που θα κινείται με πράσινη μεθανόλη εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
laura-mrsk-to-proto-eborevmatiko-ploio-ston-kosmo-pou-tha-kineitai-me-methanoli.htm
Τυχαία Θέματα