H είσοδος της Seajets στη MIG και οι πιθανές εξελίξεις στην ακτοπλοΐα (Attica, ANEK)

Τα επόμενα βήματα του ιδιοκτήτη της Seajets, Μάριου Ηλιόπουλου προσπαθεί να διερευνήσει η εγχώρια ακτοπλοϊκή αγορά, έπειτα από την απόκτηση του 5,48% της MIG από την εταιρεία Ratio Holdings που ελέγχεται από την κόρη του, Δέσποινα Ηλιοπούλου.

Στην επικείμενη γενική συνέλευση της MIG, οι μέτοχοι της εταιρείας καλούνται να εγκρίνουν την πώληση της Attica

(BlueStar, Superfast, HSW, Africa Morocco) στην εταιρεία STRIX Holdings, η οποία αποτελεί 100% θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, με αντάλλαγμα την πλήρη εξόφληση του δανεισμού της MIG, ύψους 443,8 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της, η Τράπεζα Πειραιώς απαλλάσσεται από την υποχρέωση να καταγράφει στον ισολογισμό της τα δάνεια της Attica, έχοντας παράλληλα εγκρίνει την απορρόφηση της ΑΝΕΚ από την Attica.

Στο σημείο αυτό, αναμένεται με ενδιαφέρον η «συμπεριφορά» της Seajets απέναντι στις δρομολογούμενες εξελίξεις, εάν και ως μέτοχος μειοψηφίας οι κινήσεις της είναι περιορισμένες.

Ωστόσο, σύμφωνα με αναλυτές της ακτοπλοϊκής αγοράς, η Seajets (διαθέτει μεγάλο στόλο ταχύπλοων) φανερώνει τις προθέσεις της για περαιτέρω επέκταση.

Το άρθρο H είσοδος της Seajets στη MIG και οι πιθανές εξελίξεις στην ακτοπλοΐα (Attica, ANEK) εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα