H DSV Palalpina εξαγόρασε την Agility’s Global Integrated Logistics, στην 3η θέση παγκοσμίως στα logistics

Η DSV Panalpina ανακοίνωσε την εξαγορά της Agility’s Global Integrated Logistics (έχει έδρα στο Κουβέιτ), μέσω της απόκτησης μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 4,2 δισ. δολ.

Της Βάσως Βεγιάζη

Σύμφωνα με αναλυτές, η εξαγορά αυτή καθιστά την DSV Panalpina την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία logistics

στον κόσμο. Η DSV Panalpina προχώρησε σε μια νέα εξαγορά μετά από αυτή της Swiss Panalpina.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι, το 2020, η GIL είχε έσοδα 4,0 δις δολαρίων, εκ των οποίων περίπου το 80% σχετίζεται με τις εμπορευματικές μεταφορές (κλάδοι Air & Ocean) και περίπου 17.000 υπαλλήλους.

Η εξαγορά θα γίνει μέσω μιας συναλλαγής μετοχών και το κλείσιμο αναμένεται το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Όπως υποστηρίζεται, ο συνδυασμός DSV και GIL θα ενισχύσει τη θέση της DSV ως κορυφαίας παγκόσμιας εταιρείας μεταφορών και εφοδιαστικής, με συνολικά pro forma έσοδα περίπου 142 δις DKK και εργατικό δυναμικό άνω των 70.000 υπαλλήλων.

Ο Jens Bjørn Andersen, Διευθύνων Σύμβουλος της DSV, σχολίασε ότι «ο συνδυασμός των δύο παγκόσμιων δικτύων θα μας δώσει την ευκαιρία να προσφέρουμε στους πελάτες μας ακόμη υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών.

Το παγκόσμιο δίκτυο της GIL, οι βιομηχανικές ικανότητες και η ισχυρή θέση της αγοράς στο APAC και στη Μέση Ανατολή συμπληρώνουν καλά το δίκτυο της DSV και θα υποστηρίξουν τις μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες μας για δημιουργία αξίας.

Οι δύο ομάδες εταιρειών μοιράζονται ήδη μια κουλτούρα επιχειρηματικότητας και τοπικής ιδιοκτησίας και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε το ταλαντούχο προσωπικό της GIL στην DSV».

The post H DSV Palalpina εξαγόρασε την Agility’s Global Integrated Logistics, στην 3η θέση παγκοσμίως στα logistics appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα