Ford και Deutsche Post ξεκινούν την παραγωγή των ηλεκτρικών βαν StreetScooter XL

Την παραγωγή των ηλεκτρικών βαν StreetScooter Work XL στην έδρα της, στην Κολωνία, ξεκίνησε η αυτοκινητοβιομηχανία Ford.

Να σημειωθεί ότι, το λανσάρισμα των StreetScooters έχει αναλάβει ο γερμανικός όμιλος Deutsche Post, θέλοντας να ενισχύσει τη θέση του στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης. Η StreetScooter είναι θυγατρική

της Deutsche Post DHL από το 2014.

Το μεσαίου μεγέθους ηλεκτροκίνητο βαν είναι εξοπλισμένο με μπαταρία υψηλής απόδοσης που μεταφέρει την ενέργεια στο σύστημα μετάδοσης κίνησης του οχήματος, καθώς με ένα σώμα σχεδιασμένο και κατασκευασμένο βάσει των προδιαγραφών του StreetScooter.

Ήδη, περί τους 180 εργαζόμενους της Ford εργάζονται σε δύο βάρδιες για την κατασκευή έως και 16 μοντέλων Work XL ημερησίως, με την παραγωγική ικανότητα να φτάνει τις 3.500 μονάδες το χρόνο.

Το WORK XL αποτελεί το μεγαλύτερο φορτηγό μεταφοράς του χαρτοφυλακίου της StreetScooter με όγκο φορτίου τα 20 m3, χώρο για περισσότερα από 200 πακέτα και ωφέλιμο φορτίο έως 1.275 kg.

Η Ford θα κατασκευάσει το φορτηγό με ηλεκτρικούς κινητήρες και μπαταρίες λιθίου. Με μπαταρίες που φτάνουν έως και τα 76 kWh, το WORK XL μπορεί να διανύει μια απόσταση έως 200 χιλιομέτρων.

Σε σύγκριση με τα ντιζελοκίνητα μοντέλα, κάθε ηλεκτρικό βαν θα εξοικονομήσει 5 τόνους εκπομπές CO2 ετησίως, καθώς και 1.900 λίτρων καυσίμου.

Αρχικά, τα μοντέλα WORK XL θα διανεμηθούν αποκλειστικά στον όμιλο Deutsche Post DHL. Στο μέλλον, ωστόσο, τα φορτηγά της StreetScooter θα πωλούνται και σε τρίτους.

The post Ford και Deutsche Post ξεκινούν την παραγωγή των ηλεκτρικών βαν StreetScooter XL appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα