E-commerce και cloud computing «τροφοδότησαν» τα έσοδα δ’ τριμήνου της Alibaba

Υψηλότερα των προσδοκιών ήταν τα έσοδα του δ’ τριμήνου του κινεζικού κολοσσού Alibaba Group Holding, η ανάπτυξη των οποίων βασίστηκε στο ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce) και το cloud computing.

Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις της Alibaba κατά το εξεταζόμενο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 51% στα 93,50 δισ. γιουάν (13,6 δισ. δολ).

Τα

καθαρά κέρδη υπερτριπλασιάστηκαν στα 25,83 τρισ. γιουάν, αν και σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται σε εφάπαξ οφέλη.

Επίσης, τα έσοδα από τις επιχειρήσεις cloud computing της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 76% στο δ’ τρίμηνο.

Να σημειωθεί ότι, η εταιρεία είναι πλέον ο 3ος μεγαλύτερος προμηθευτής υπηρεσιών cloud στον κόσμο, μετά από την Microsoft και την Amazon, και ο μεγαλύτερος στην Κίνα με μερίδιο αγοράς άνω του 40%, σύμφωνα με στοιχεία της IDC.

Σχολιάζοντας την οικονομική εικόνα του ομίλου, στελέχη αναφέρουν ότι «αν και εξακολουθούν να είναι σταθεροί, οι ρυθμοί ανάπτυξης της Alibaba έχουν επιβραδυνθεί σε σχέση με το παρελθόν».

Αναφορικά με τα έσοδα της επόμενης οικονομικής χρήσης, που θα λήξει τον Μάρτιο του 2020, προβλέπεται ότι θα φτάσουν τα 500 δισ. γιουάν, αυξημένα κατά 33% έναντι του προηγούμενου έτους.

The post E-commerce και cloud computing «τροφοδότησαν» τα έσοδα δ’ τριμήνου της Alibaba appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα