Delta Airlines: Πολύ νωρίς για να αποφασίσουμε αν θα επενδύσουμε στην Alitalia

Είναι πολύ νωρίς για να αποφασιστεί, εάν η Delta Airlines θα επενδύσει στην πτωχευμένη Alitalia, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικάνικης αεροπορικής Ed Bastian.

Υπενθυμίζεται ότι, η ιταλική κρατική σιδηροδρομική Ferrovie dello Stato (FS), μητρική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι θα ξεκινήσει

διαπραγματεύσεις με τις Delta και EasyJet για την εκπόνηση πλάνου διάσωσης της ιταλικής εταιρείας.

Όπως έχει γνωστοποιηθεί, τις τελευταίες εβδομάδες, στελέχη της Delta μετέβησαν στη Ρώμη για να λάβουν μέρος στις συζητήσεις αυτές, ωστόσο υπάρχουν αμφιβολίες για το κατά πόσο ένας εξωτερικός επενδυτής θα ήταν πρόθυμος να εξαγοράσει μειοψηφικό πακέτο μετοχών στην Alitalia.

Σύμφωνα με τον Bastian, τα νούμερα που συνοδεύουν την Alitalia είναι «πολύ μεγάλα» και «δεν είναι το ύψος των μεγεθών που έχετε υπόψη σας».

Ωστόσο, δήλωσε ότι για την Delta έχει νόημα να εξετάσει το ενδεχόμενο επένδυσης στην Ιταλία, μια σημαντική αγορά για τους Αμερικανούς.

Επίσης, σημείωσε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη της Delta με την πάροδο του χρόνου θα την κάνει να στραφεί προς διεθνείς αεροπορικές αγορές, γεγονός που θα μπορούσε να προέλθει από άμεσες επενδύσεις σε δρομολόγια του εξωτερικού.

Βάσω Βεγιάζη

The post Delta Airlines: Πολύ νωρίς για να αποφασίσουμε αν θα επενδύσουμε στην Alitalia appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα