DSV, Maersk, UPS και ιδιωτικά funds στους πιθανούς “μνηστήρες” για την απόκτηση της DB Schenker

Μπορεί ο όμιλος DHL να απέσυρε το ενδιαφέρον του για την εξαγορά της DB Schenker, ωστόσο DSV, Maersk και UPS συνεχίσουν να “φιγουράρουν” στον κατάλογο των πιθανών αγοραστών.

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη

Η θυγατρική εταιρεία logistics

της Deutsche Bahn (DB) ετοιμάζεται να πουληθεί εντός του β’ εξαμήνου του 2024, έχοντας συγκεντρώσει το ενδιαφέρον και ιδιωτικών funds όπως οι Advent, Bain, Carlyle Group και CVC.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα, ο αριθμός των “μνηστήρων” που ενδιαφέρονται για την πώληση εκτιμάται ότι μειώθηκε στους 10, έναντι 12 που φημολογούνταν στις αρχές του έτους.

Επίσης, αναφέρεται ότι επενδυτές από την περιοχή του Αραβικού Κόλπου φέρεται να εξετάζουν την εξαγορά της DB Schenker, συμπεριλαμβανομένης της σαουδαραβικής κρατικής ναυτιλιακής Bahri και της ADQ με έδρα το Άμπου Ντάμπι, ενώ πιθανολογείται ότι και το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σ. Αραβίας (PIF) σχεδιάζει να καταθέσει πιθανή προσφορά σε συνδυασμό με την DSV.

Να σημειωθεί ότι, η DB Schenker θεωρείται ως το πιο κερδοφόρο τμήμα της DB με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης να αποτιμούν την αξία της τα 20 δισ. στα τέλη του 2023. Ωστόσο, αργότερα, η εκτιμώμενη τιμή πώλησης απομειώθηκε σε περίπου 15 δισ. ευρώ.

Το άρθρο DSV, Maersk, UPS και ιδιωτικά funds στους πιθανούς “μνηστήρες” για την απόκτηση της DB Schenker εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
dsv-maersk-ups-kai-idiotika-funds-stous-pithanous-mnistires-gia-tin-apoktisi-tis-db-schenker.htm
Τυχαία Θέματα
DSV Maersk UPS, “μνηστήρες”, DB Schenker,DSV Maersk UPS, “mnistires”, DB Schenker