DP World και DoverTower υπέβαλαν προσφορά για το λιμάνι της Χάιφα

Σε συνεργασία με τον ισραηλινό όμιλο DoverTower προχώρησε η DP World, με στόχο την κατάθεση προσφοράς για έναν από τους δύο μεγαλύτερους λιμένες του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η ανακοίνωση της συνεργασίας έρχεται μια ημέρα αφότου Ισραήλ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν συμφωνία, η οποία θα σηματοδοτήσει τεράστια ανάπτυξη στο εμπόριο και την οικονομία των δύο χωρών.

Η DP World, η οποία εκμεταλλεύεται λιμάνια από το Χόνγκ

Κόνγκ έως το Μπουένος Άιρες, υπέγραψε μια σειρά συμφωνιών με τη DoverTower, συμπεριλαμβανομένης μιας κοινής προσπάθειας στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Χάιφα, έναν από τα δύο κύρια θαλάσσια terminal Ισραήλ.

«Το Ισραήλ έχει δύο λιμάνια, το λιμάνι της Ασντόντ και το λιμάνι της Χάιφα. Είναι ισχυρά λιμάνια σε εξαιρετικές τοποθεσίες. Εάν υπάρχει μια ευκαιρία, δεν υπάρχει τίποτα που να μας εμποδίζει να έχουμε παρουσία εκεί», δήλωσε ο πρόεδρος του DP World Σουλτάνος Ahmed bin Sulayem στην Arabiya TV.

Να σημειωθεί ότι, η DoverTower ανήκει στον Ισραηλινό επιχειρηματία Shlomi Fogel, μέτοχο στην Israel Shipyards και partner στο λιμάνι του Εϊλάτ.

Σύμφωνα με τον Fogel, η DP World θα συνεργαστεί με την Israel Shipyards συστήνοντας joint venture, το οποίο που θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Χάιφα, καθώς και για την δημιουργία απευθείας θαλάσσιας διασύνδεση μεταξύ του λιμανιού του Εϊλάτ και του Jebel Ali της DP World.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ αποκρατικοποιεί τα λιμάνια του και κατασκευάζει νέες ιδιωτικές αποβάθρες σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τον ανταγωνισμό και να μειώσει το κόστος.

Στην περίπτωση του λιμανιού της Χάιφα, στόχος είναι η αναβάθμισή της για να ανταγωνιστεί ένα σύγχρονο λιμάνι που κατασκευάζεται στην περιοχή από την κινεζική Shanghai International Port Group.

Β.Β.

The post DP World και DoverTower υπέβαλαν προσφορά για το λιμάνι της Χάιφα appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα