9,8 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν για την στήριξη πρώην εργαζομένων της Air France

Μετά από πρόσκληση της Γαλλίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκταμίευσε 9,8 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ), για να βοηθήσει πρώην εργαζόμενους της Air France να βρουν νέες θέσεις εργασίας.

Σημειωτέον, οι περισσότερες απολύσεις σημειώθηκαν στις περιφέρειες Ile-de-France και Provence-Alpes-Côte d’Azur (PACA).

Η αρμόδια Επίτροπος

για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις, τις Δεξιότητες και την Εργασιακή Κινητικότητα, Marianne Thyssen, δήλωσε: «Οι αεροπορικές μεταφορές, μαζί με άλλους κλάδους στην Ευρώπη, βιώνουν μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές εξαιτίας των μεταβαλλόμενων προτύπων του παγκόσμιου εμπορίου.

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση υποστηρίζει τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε αυτή τη δύσκολη μετάβαση, να προσαρμόσουν τις δεξιότητές τους και να βρουν νέες θέσεις εργασίας».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η Γαλλία ζήτησες τη στήριξη του ΕΤΠ μετά την απόλυση συνολικά 1.858 εργαζομένων της Air France.

Οι εν λόγω απολύσεις ήταν αποτέλεσμα της μείωσης του ευρωπαϊκού μεριδίου αγοράς στις διεθνείς αεροπορικές επιβατικές μεταφορές την περίοδο 2008 – 2015.

Το ΕΤΠ θα συγχρηματοδοτήσει μέτρα που θα βοηθήσουν τους εκτοπισμένους από την αγορά εργασίας εργαζόμενους να βρουν νέες θέσεις απασχόλησης, παρέχοντάς τους ενεργό επαγγελματικό προσανατολισμό και κατάρτιση, καθώς επίσης και επιδόματα αναζήτησης εργασίας και κινητικότητας.

Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος του συνόλου μέτρων φτάνει τα 16,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το ΕΤΠ θα παρέχει 9,8 εκατ.

The post 9,8 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν για την στήριξη πρώην εργαζομένων της Air France appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα