Σάλος στην Κίνα με βίντεο που δείχνει εκπαιδευτή να κακοποιεί νεογνά Πάντα

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το βρετανικό BBC προκάλεσε την οργή δεκάδων χρηστών του διαδικτύου που ζήτησαν την απομάκρυνση του άνδρα. Τι απαντά το κέντρο εκτροφής γιγαντιαίων Πάντα.

Μέλος ερευνητικού κέντρου με σκοπό την έρευνα και διάσωση του γιγαντιαίου πάντα στην Κίνα, φαίνεται σε βίντεο να σπρώχνει βίαια και να σέρνει νεογνά. Το περιστατικό που έκανε το γύρο του διαδικτύου προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων και οδήγησε τον εργαζόμενο, αλλά και το ίδιο το κέντρο σε ανακοινώσεις και εξηγήσεις.

Δείτε το βίντεο:

Το κέντρο Τσενγκντού είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ασχολείται με γιγαντιαία Πάντα και άλλα σπάνια ζώα, που βρίσκεται στην πόλη Τσενγκντού της Κίνας. Έχει ως στόχο την προστασία, έρευνα και ενημέρωση για το πιο διάσημο ζώο στην αχανή Κίνα, που τα τελευταία χρόνια είχε κινδυνεύσει με εξαφάνιση.

Από το κέντρο, αναφέρουν πως οι ενέργειες του εργαζόμενου δεν ήταν οι ενδεδειγμένες και πως θα ενημερώσουν το προσωπικό τους ώστε να μην μεταχειρίζεται με τέτοιο τρόπο τα ζώα που έχει υπό την ευθύνη του. Από την πλευρά του, ο Κινέζος εργαζόμενος που φαίνεται να σπρώχνει και να τραβά από τα πόδια τα δύο ζώα ανέφερε πως είχε προηγουμένως δεχτεί επίθεση, με ένα από αυτά να τον δαγκώνει στο χέρι.

Όπως λέει, τα γιγαντιαία πάντα, ακόμη και τα νεογνά, έχουν πολύ μεγάλη δύναμη. Ένα από αυτά τον δάγκωσε λοιπόν στο χέρι, όσο προσπαθούσε να το ταΐσει και για το λόγο αυτό το έπσρωξε, όταν επιχείρησε να τον δαγκώσει ξανά. Το ζώο είναι ιδιαίτερα αγαπητό στη χώρα και ως εκ τούτου, το βίντεο προκάλεσε την οργή των χρηστών του διαδικτύου που ζητούσαν την παραίτηση του άνδρα. Δεν έλειψαν και εκείνοι που αμφισβήτησαν ακόμη και την ίδια τη λειτουργία του κέντρου.

Οι ενέργειες της κυβέρνησης της Κίνας πάντως υπήρξαν τόσο μεθοδικές που τον περασμένο Σεπτέμβριο ανακοινώθηκε πως το είδος δεν ανήκει πλέον στη λίστα με τα ζώα υπό εξαφάνιση. Η αλλαγή στην κατηγοριοποίηση του είδους οφείλεται στην αύξηση του πληθυσμού που παρατηρήθηκε στα “δάση” από μπαμπού της ανατολικής χώρας. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις ο ενήλικος πληθυσμός τους ανέρχεται πλέον στα 1864 πάντα, ενώ μαζί με τα νεογνά υπολογίζονται γύρω στα 2060.

Οι ειδικοί πάντως εκτιμούν πως αυτή η ευχάριστη είδηση μπορεί να είναι πρόσκαιρη, αν δεν υπάρξουν νέες προσπάθειες να προστατευθεί το περιβάλλον. Τα δένδρα μπαμπού και γενικότερα οι βιότοποι όπου μπορούν να ζήσουν τα Πάντα, όπως και άλλα είδη, απειλούνται από την περιβαλλοντική μόλυνση.

Πηγή: news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα