Πρόωρο μωρό που γεννήθηκε με βάρος 340γρ στις 24 εβδομάδες, μετά από 5 μήνες στην εντατική τα κατάφερε και πάει στο σπίτι του

Αυτό το κοριτσάκι είναι το μικρότερο μωρό που γεννήθηκε ποτέ σε νοσοκομείο της Maryland. Οι γονείς της ήταν δίπλα της τους πέντε μήνες που πέρασε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών (NICU). Σήμερα, οι αφοσιωμένοι γονείς μαζί με την όμορφη κόρη τους, είναι τελικά στο σπίτι τους.

Το Μάρτιο, η Ariana Sophia Cruz-Gutierrez γεννήθηκε πρόωρα, στις μόλις 24 εβδομάδες κύησης, στο ιατρικό κέντρο Anne Arundel στη Maryland.

Το κορίτσι ζύγιζε μόλις 340 γραμμάρια όταν γεννήθηκε αλλά το βάρος της έπεσε στα 227 γραμμάρια μετά τη γέννησή της. Οι γιατροί δεν πίστευαν

ότι η μικρή θα τα κατάφερνε.

“Ήμασταν καταρρακωμένοι,’” δήλωσε ο πατέρας της Ariana, Oscar Gutierrez, στην εφημερίδα Capital. “Ειλικρινά, όταν μας είπαν ότι το μωρό θα μπορούσε να πεθάνει, η ζωή μας άλλαξε τελείως.”

Ωστόσο, η μικρή Ariana αψήφησε τις πιθανότητες. Μετά από πολλές μεταγγίσεις, σε συνδυασμό με την ειδική φροντίδα που ελάμβανε από την ΜΕΘΝ και από τους γονείς της, το μικροσκοπικό μωρό ζυγίζει σήμερα περίπου 2,2 κιλά.

Σχεδόν πέντε μήνες αργότερα, το μικρότερο μωρό που γεννήθηκε ποτέ σε νοσοκομείο της Maryland τελικά πήγε στο σπίτι του στην Annapolis, την περασμένη Πέμπτη.

“Το μωρό θα μπορούσε να πεθάνει, αλλά με τη βοήθεια και την ευλογία του Θεού και το απίστευτο έργο των γιατρών, όλα πήγαν καλά”, δήλωσε ο Gutierrez.

“Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που η Ariana πηγαίνει επιτέλους στο σπίτι της,” δήλωσε στο WGNTV η Δρ. Suzanne Rindfleisch, η διευθύντρια του ιατρικού κέντρου. “Είναι ένα ξεχωριστό μωρό. Θα το θυμόμαστε πάντα.”

πηγη:diaforetiko.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα