Πιστός σκύλος περιμένει ακόμη έξω από το νοσοκομείο, 8 μήνες μετά το θάνατο του ιδιοκτήτη του.

Πολλά πράγματα στη ζωή έρχονται και φεύγουν, αλλά η αγάπη ενός πιστού σκύλου παραμένει.

Ο γλυκός σκύλος με το όνομα Negão έχασε το μοναδικό άτομο που είχε στον κόσμο, που ήταν τα πάντα γι’ αυτόν.

Τους τελευταίους 8 μήνες, το πιστό σκυλί μένει άγρυπνο έξω από το νοσοκομείο “Ruth Cardoso”, στη Santa Catarina, στη Βραζιλία. Όλα ξεκίνησαν ένα χρόνο πριν όταν ο ιδιοκτήτης του, ένας άστεγος άντρας, πήγε εκεί όταν αρρώστησε, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει μία θανατηφόρα λοίμωξη. Ο Negão έτρεξε πίσω από το ασθενοφόρο και ακολούθησε

όλη τη διαδρομή μέχρι το νοσοκομείο. Σταμάτησε στην είσοδο και παρακολουθούσε τη μεταφορά του με το φορείο.

Σαν πιστό σκυλί, ο Negão κάθισε απ’ έξω και περίμενε την αντάμωση η οποία δεν ήρθε ποτέ.

Μη γνωρίζοντας ότι ο ιδιοκτήτης του είχε πεθάνει, ο Negão συνέχισε να περιμένει. Ακόμα κι αν οι ημέρες έγιναν βδομάδες, και οι βδομάδες μήνες, αυτός δεν έφυγε μακριά από το σημείο που είδε τον μοναδικό του φίλο ζωντανό.

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου αντιλήφθηκαν τον Negão. Κάθε φορά που φθάνει ένα ασθενοφόρο με κάποιον ασθενή, αυτός πετάγεται και το ακολουθεί με την ελπίδα ότι ίσως μεταφέρει τον ιδιοκτήτη του.

Το προσωπικό του νοσοκομείου προσπάθησε να βοηθήσει τον Negão να ξεφύγει από αυτή την άσχημη κατάσταση. Του εξασφάλιζαν νερό και τροφή, όπως και καταφύγιο. Πράγματι, δύο φορές του βρήκαν οικογένεια που ήταν πρόθυμη να τον υιοθετήσει, αλλά και στις δύο περιπτώσεις αυτός το έσκασε, μόνο και μόνο για να γυρίσει πίσω στην αυλή του νοσοκομείου.

Τώρα, αντί να προσπαθούν να τον αποτρέψουν από όλο αυτό, το νοσοκομείο έχει εφαρμόσει μία διαφορετική τακτική. Έχει απευθυνθεί σε μία τοπική φιλοζωική οργάνωση για να διασφαλίσει ότι ο Negão είναι υγιής, ότι κάνει τακτικά τις εξετάσεις του με τον κτηνίατρο, και πηγαίνει τακτικά τις βόλτες του.

Ενώ η ζωή του Negão ξεκίνησε με μία ανυπολόγιστη απώλεια, στο τέλος πρέπει κάτι να κερδίσει- η λάμψη της απίστευτης αφοσίωσης που έχει δείξει στον ιδιοκτήτη του, αντανακλάται πίσω σε αυτόν από αυτούς την έχουν δει και την έχουν ζήσει.

“Θα μείνει εδώ μαζί μας μέχρι αυτός να αποφασίσει αν θέλει να φύγει ή όχι,” είπε ένας από τους υπεύθυνους του νοσοκομείου. “Όσο παραμένει εδώ, θα του δίνουμε όλη την φροντίδα, τη ζεστασιά και την αγάπη που χρειάζεται.”

διαφορετικό

Keywords
Τυχαία Θέματα