Πατήρ Ανδρέας Κονάνος: Τώρα το καλοκαίρι,μη ξεχνάς να κάνεις τη γυναίκα σου να νιώθει ότι είσαι δικός της. Αποκλειστικά.

Όσοι οι κόκκοι στην άμμο της παραλίας που λιάζεις το φιδίσιο σου κορμί, τόσες και οι σκέψεις που τρελαίνουν πολλούς και πολλές αυτές τις μέρες: Τι ήθελα και παντρεύτηκα. Γιατί να πάρω αυτή. Κοίτα τι όμορφος αυτός. Η δικιά μου έγινε σαν αγελάδα. Ζηλεύω το άλλο ζευγάρι. Εμένα δεν μου αγοράζει ούτε ένα παγωτό ο τσιγκούναρος, κι αυτή την πάει στο καλύτερο ξενοδοχείο.

Τώρα το καλοκαίρι, μη ξεχνάς να κάνεις τη γυναίκα σου να νιώθει ότι είσαι

δικός της. Αποκλειστικά. Ενώ παράλληλα σίγουρα θα μιλάς, θα αγγίζεις, θα φιλάς, θα χαιρετάς, θα είσαι φιλικός και άνετος με τόσο κόσμο, συγγενείς και φίλες και γνωστές κλπ. Μα να νιώθει ότι όλες αυτές τις ξένες ή γνωστές ή συγγενείς, τις χαιρετάς απλά, φιλικά, με μια αξιοπρέπεια και διακριτική απόσταση που ξέρεις να δείχνεις όταν θέλεις (π.χ. στην πεθερά)

Χωρίς να φλερτάρεις.

Ούτε με μάτια. Ούτε με νοούμενα, ούτε υπονοούμενα. Αφού είσαι ήδη δεσμευμένος.

Το ίδιο ισχύει και για σένα, όμορφή μου. Να εισπράττει ο άντρας σου την αίσθηση και σιγουριά ότι είσαι δική του. Ξέρεις τι εννοώ. Δεν είσαι για να κυκλοφορείς στις μεσημβρινές και βραδινές φαντασιώσεις όλων. Ζηλεύει ο άνθρωπός σου, φοβάται, και υποφέρει.

Μυστήρια εποχή τελικά το καλοκαίρι.

Εποχή που νιώθει κανείς τη δυσκολία της μονογαμικότητας κι αποκλειστικότητας. Όσο κι αν τα πράγματα αυτά θεωρούνται δήθεν αυτονόητα, δεν είναι καθόλου.

Όσοι οι κόκκοι στην άμμο της παραλίας που λιάζεις το φιδίσιο σου κορμί, τόσες και οι σκέψεις που τρελαίνουν πολλούς και πολλές αυτές τις μέρες:Τι ήθελα και παντρεύτηκα.Γιατί να πάρω αυτή.Κοίτα τι όμορφος αυτός.Η δικιά μου έγινε σαν αγελάδα. Ζηλεύω το άλλο ζευγάρι.Εμένα δεν μου αγοράζει ούτε ένα παγωτό ο τσιγκούναρος, κι αυτή την πάει στο καλύτερο ξενοδοχείο.Αυτοί ψωνίζουν στα πιο ακριβά μαγαζιά, κι εμείς να περιμένουμε τις προσφορές του Lidl.

Τα ακούω, τα διαβάζω, μου τα λες κι εσύ, δεν είναι δικά μου.

Στεναχώριες ο κόσμος.Όμορφα ζευγάρια, γεμάτα όμως ανασφάλεια.Φοβίες κι ανησυχίες.Ψάξιμο κινητών. Τρέμουλο καρδιών.Τσέπες, τρίχες, κραγιόν, αναπάντητες νυχτερινές κλήσεις με απόκρυψη,αρώματα, καμώματα, αποδείξεις διοδίων, χαρτάκια με τηλέφωνα, ζήλειες, εμμονές, παράνοιες, καχυποψίες.

Άντε να ‘ρθει ο χειμώνας, να ‘χουμε μια στοιχειώδη έστω σιγουριά ελέγχου, ρε παιδί μου…

Πηγή : singlewoman.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα