Πατέρας έθαψε το νεογέννητο παιδί του δύο ώρες αφότου γεννήθηκε γιατί δεν είχε χρήματα να το μεγαλώσει

Ένα σοκαριστικό φωτογραφικό υλικό δείχνει έναν άνθρωπο να καθαρίζει το χώμα γύρω από ένα εγκαταλελειμμένο νεογέννητο, το οποίο είχε θαφτεί μπρούμυτα, πριν το τραβήξει από το γαλάζιο πανί με το οποίο είχαν τυλίξει το σώμα του. Αυτή είναι άλλη μία τραγική περίπτωση παιδοκτονίας.

Ένα νεογέννητο κοριτσάκι βρέθηκε θαμμένο ζωντανό σε ένα ρηχό λάκκο στο Shyamsundarpur, ένα χωριό στην περιοχή της Jajpur, σύμφωνα με το New Indian Express.

Το μωρό, το οποίο ήταν περίπου τεσσάρων με έξι ωρών, ανακαλύφθηκε από μια μαθήτρια,

η οποία είδε τα μικροσκοπικά του πόδια να κουνιούνται έξω από το έδαφος.

Ο μαθήτρια ειδοποίησε τους χωρικούς, οι οποίοι άρχισαν να σκάβουν για να διασώσουν το μωρό. Ευτυχώς, τη στιγμή που ξεθάφτηκε το μωρό, οι χωρικοί κατάλαβαν πως το νεογέννητο εξακολουθούσε να αναπνέει.

“Το μωρό θάφτηκε ανάποδα και ήταν τυλιγμένο με ένα πανί,” δήλωσε ο Alok Ranjan Rout, ένας από τους διασώστες.

Οι χωρικοί μετέφεραν αμέσως το μωρό στο νοσοκομείο.

“Είχε λίγο χώμα στο στόμα της και την καθαρίσαμε. Το βάρος της είναι 2,7 κιλά,” δήλωσε ο Chintamani Mishra, ένας γιατρός στην Jajpur.

“Ο ομφάλιος λώρος ήταν άθικτος και είχε ακόμη το εμβρυϊκό σμήγμα στο σώμα της,” πρόσθεσε. “Μετά την ανάρρωσή του στο νοσοκομείο, το κορίτσι θα μεταφερθεί σ’ ένα κέντρο μέριμνας παιδιών.”

Το νοσοκομειακό προσωπικό ονόμασε το κοριτσάκι “Dharitri”, που σημαίνει “Γη”.

Αργότερα, οι αστυνομικοί παρακολούθησαν τους γονείς της Dharitri και συνέλαβαν τον πατέρα της, Ramesh Chandra Basantia, 35 ετών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο Basantia παραδέχτηκε το έγκλημά του. Είχε θάψει την Dharitri δύο ώρες αφότου γεννήθηκε, στις 25 Μαρτίου, σύμφωνα με τον επιθεωρητή της αστυνομίας της Jajpur, Anup Kumar Sahu.

Ο Basantia, ο οποίος έχει δύο κόρες και ένα γιο και είχε διακόψει άλλες δύο προηγούμενες εγκυμοσύνες, δήλωσε ότι ήταν πολύ φτωχός για να μεγαλώσει κι άλλη κόρη.

Αυτό το βίαιο περιστατικό υπογραμμίζει τη σοβαρότητα της πρακτικής που συνηθίζεται στην Ινδία, δηλαδή της δολοφονίας θηλυκών μωρών λόγω φυλετικής διάκρισης.

Η Ινδία έχει τη χειρότερη αναλογία φύλων στον κόσμο: 940 κορίτσια για κάθε 1.000 αγόρια, σύμφωνα με επίσημη απογραφή του 2011.

Μια άλλη μελέτη του 2011 του Βρετανικού ιατρικού περιοδικού The Lancet, διαπίστωσε ότι έως και 12 εκατομμύρια κορίτσια έχουν θανατωθεί τις τρεις τελευταίες δεκαετίες στην Ινδία.

Πολλοί Ινδοί γονείς θεωρούν τις κόρες ως επιβάρυνση, λόγω των τεράστιων προικών που εξακολουθούν να δίνουν στους γάμους τους, ενώ οι γιοι προτιμώνται, αφού αναμένεται να φροντίσουν τους γονείς τους στα γηρατειά τους.

Για να αποφευχθούν οι εκτρώσεις σεξουαλικής επιλογής, η Ινδική κυβέρνηση έχει επιβάλει έναν νόμο που απαγορεύει στους γιατρούς να αποκαλύπτουν το φύλο ενός αγέννητου μωρού στους γονείς του.

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα