Νεογέννητο 4 ημερών που γεννήθηκε με μισή καρδιά επέζησε από χειρουργείο ανοιχτής καρδιάς και πάει στο σπίτι του

Αυτό το μωρό γεννήθηκε με μισή καρδιά και κατάφερε να ζήσει μετά από το χειρουργείο ανοικτής καρδιάς που έκανε σε ηλικία μόλις 4 ημερών. Σήμερα, αφού η πρώτη μεγάλη πρόκληση της ζωής του έχει ξεπεραστεί, η οικογένειά του ονειρεύεται το μέλλον του και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε προκλήσεις ενδέχεται να βρεθούν μπροστά τους.

Ο Reggie Aslin από το Λιντς της Αγγλίας γεννήθηκε με μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται σύνδρομο υποπλαστικής αριστερής καρδιάς (HLHS), που σημαίνει

ότι μια ακατάλληλα διαμορφωμένη καρδιά δεν είναι σε θέση να παρέχει επαρκή ροή αίματος σε όλο το σώμα. Έτσι, για να έχει ο Reggie μια φυσιολογική ζωή, έπρεπε να να κάνει ένα χειρουργείο ανοιχτής καρδιάς λίγες μόνο ημέρες μετά τη γέννησή του. Ωστόσο, ακόμα και αν το βρέφος επέζησε μετά από την επικίνδυνη αυτή διαδικασία, οι γιατροί είπαν ότι το μωρό δεν θα ζούσε πέρα ​​από τα εφηβικά του χρόνια.

Οι γονείς του, ο 35χρονος Lee και η 34χρονη Michelle Alsin, οι οποίοι προσπαθούσαν να αποκτήσουν μωρό τα τελευταία 6 χρόνια, καταστράφηκαν όταν έμαθαν από ένα υπερηχογράφημα για την κατάσταση του Reggie. Οι γιατροί τους έλεγαν ότι ο γιος τους δεν είχε περισσότερες από 50% πιθανότητες να επιβιώσει. Ωστόσο, οι δύο γονείς αποφάσισαν να μην κάνουν έκτρωση.

©Facebook | Michelle Aslin

Το αγόρι γεννήθηκε με καισαρική τομή την 1η Σεπτεμβρίου του προηγούμενου έτους και ζύγιζε 4 κιλά. Στη συνέχεια, σε μόλις τέσσερις ημέρες, ο μικρός Reggie υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην καρδιά του, η οποία χωρίζεται σε τρία διαφορετικά στάδια.

Ωστόσο, μόνο το 60% των ασθενών επιβιώνουν και στα τρία στάδια της διαδικασίας.

©Facebook | Reggie’s half a heart journey HLHS

Αν και η επίπονη 9ωρη εγχείρηση άφησε μια τεράστια ουλή στο μπροστινό μέρος του στήθους του, το μωρό επέζησε και στο πιο δύσκολο στάδιο της επέμβασης.

“Η πρώτη φάση είναι πάντα η πιο επικίνδυνη επειδή είναι η μεγαλύτερη και πιο σύνθετη,” είπε ο γιατρός.

“Έχει περάσει περισσότερα στις λίγες εβδομάδες της ζωής του από όσα έχω περάσει εγώ στα 35 μου χρόνια. Είναι σίγουρα ένας μικρός μαχητής.”

©Facebook | Reggie’s half a heart journey HLHS

©Facebook | Reggie’s half a heart journey HLHS

©Facebook | Reggie’s half a heart journey HLHS

Ο μικρός Reggie μπόρεσε να πάει στο σπίτι του αφού πέρασε τις πρώτες έξι εβδομάδες της ζωής του στο Leeds Royal Infirmary. Οι γονείς του ήταν δίπλα του όλη την ώρα. Ευτυχώς, ήταν σε θέση να φέρουν το γιο τους στο σπίτι για να γιορτάσουν μαζί τα πρώτα του Χριστούγεννα. Η Michelle έχει επίσης μια κόρη 13 ετών, την Katelyn.

“Σημαίνει τόσα πολλά για μας το να τον έχουμε εδώ και όσο καιρό έχουμε μαζί του, είτε πρόκειται για δύο μήνες, ένα χρόνο, 10 χρόνια ή και περισσότερα, είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτές τις στιγμές,” δήλωσε η Michelle.

©Facebook | Reggie’s half a heart journey HLHS

©Facebook | Reggie’s half a heart journey HLHS

“Ελπίζουμε ότι τα επόμενα 19 ή 20 χρόνια, θα βρεθεί κάτι άλλο που να μπορεί να τον βοηθήσει,” είπε η μητέρα του. “Αν και πιστεύω πως ό,τι κι αν συμβεί στο μέλλον, εκείνος θα το αντιμετωπίσει με την ίδια γενναιότητα, όπως τώρα.”

Η οικογένεια τώρα κοιτάζει προς το μέλλον και ελπίζει ότι θα υπάρξουν πρόοδοι στην ιατρική που θα επιτρέψουν στο Reggie να ζήσει πέρα ​​από το περιορισμένο προσδόκιμο ζωής του.

διαφορετικό

Keywords
Τυχαία Θέματα