Μυστηριώδες πλάσμα βάρους 35 τόνων ξεβράστηκε σε παραλία της Ινδονησίας…!

Ούτε οι ντόπιοι ούτε οι ειδικοί δεν μπόρεσαν ακόμη να ταυτοποιήσουν το παράξενο πλάσμα μήκους 18 μέτρων που πλέον αποσυντίθεται κοντά στην παραλία Hulung της Ινδονησίας.

Όταν ο Asrul Tuanakota σκόνταψε πάνω στην τεράστια μάζα κοντά στην παραλία Hulung της Ινδονησίας πριν μερικές μέρες, σκέφτηκε ότι ήταν μια βυθισμένη βάρκα. Σύντομα, ωστόσο, συνειδητοποίησε ότι στην πραγματικότητα, είχε βρει κάποιο μυστηριώδες θαλάσσιο πλάσμα που είχε ξεβραστεί στην ακτή.

Η σάπια μάζα, η οποία έχει γεμίσει με αίμα το νερό της παραλίας, μετρά 18 μέτρα μήκος και ζυγίζει 35 τόνους,

περίπου ίσο με το βάρος τεσσάρων ελεφάντων.

Κάποιοι ντόπιοι έχουν ταυτίσει το μυστηριώδες πλάσμα με γιγάντιο καλαμάρι. Ωστόσο, ο Μarcus Chua του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Lee Kong Chian της Σιγκαπούρης δήλωσε στο Mashable ότι δεν υπάρχουν καταγραφές γιγαντιαίων καλαμαριών στα ύδατα της Ινδονησίας.

Ο Chua θεωρεί ότι το πλάσμα μπορεί να είναι μια φάλαινα της ομάδας των μπαλένων, πιθανώς μια μεγάπτερη φάλαινα. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «στο προχωρημένο στάδιο της αποσύνθεσης δεν είναι δυνατόν να καθοριστεί αν πρόκειται για φάλαινα ή όχι».

Σε μια προσπάθεια επίλυσης αυτού του μυστηρίου, ειδικοί επιστήμονες για τη θαλάσσια ζωή προγραμματίζουν να πάρουν δείγματα από το περίεργο πλάσμα. Εν τω μεταξύ, η τοπική στρατιωτική διοίκηση παρακολουθεί το κουφάρι .

Ωστόσο, οι κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν από τις αρχές να ξεφορτωθούν το κουφάρι το συντομότερο δυνατό, ώστε η μόλυνση του νερού να είναι όσο το δυνατόν λιγότερη. Αλλά δεδομένου του τεράστιου μεγέθους του πλάσματος και της συνεχιζόμενης αποσύνθεσης, η ζημιά μπορεί να έχει ήδη γίνει.

Πηγή: klik.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα