Κορίτσι που το μισό του πρόσωπο κατασπαράχτηκε από ένα ρακούν όταν ήταν 3 ετών, έκανε πολλαπλά χειρουργεία με εκπληκτικά αποτελέσματα

H ζωή δεν ήταν καθόλου εύκολη για την μικρή Charlotte. Κι όμως, παρά τις αντιξοότητες εκείνη δεν έχασε το κουράγιο της και νίκησε κάθε δυσκολία, αποτελώντας το καλό παράδειγμα με την ιστορία θάρρους της.

Η 14χρονη Charlotte, από το Μίσιγκαν ήταν μόλις 3 μηνών όταν το μικρό ρακούν που είχε η οικογένειά της για κατοικίδιο βρέθηκε έξω από το κλουβί του και έφαγε σχεδόν το μισό πρόσωπό της. Το βρέφος έχασε την μύτη της, το δεξί αυτί, το δεξί μάγουλο και το άνω χείλος της. Κατά πάσα πιθανότητα, το ρακούν επιτέθηκε στο μωρό επειδή είχε χυθεί πάνω στο πρόσωπό του γάλα από το μπιμπερό που κρατούσε.

Αυτό

το τραγικό γεγονός στάθηκε η αιτία οι βιολογικοί γονείς να χάσουν την κηδεμονία της και να την υιοθετήσουν τελικά η θεία και ο θείος της. Αυτοί οι δυο άνθρωποι, η Sharon και ο Tim Ponce, το έβαλαν σκοπό της ζωής τους να μάθουν στην Charlotte πώς θα διεκδικούσε ξανά τη ζωή της.

Η οικογένεια Ponce θυμάται, “Όταν η Charlotte μπήκε στο νοσοκομείο, οι γιατροί δεν είχαν ιδέα τι να κάνουν και πώς να σώσουν το πρόσωπό της.”

Όταν ήταν 2 ετών, η Charlotte υποβλήθηκε στο πρώτο χειρουργείο και αργότερα ακολούθησαν τουλάχιστον άλλες 12 επεμβάσεις.

“Όταν η Charlotte ήταν 8 ετών μας συμβούλευσαν να πάμε σε ένα άλλο νοσοκομείο, όπου το παιδί υποβλήθηκε σε προσθετικές επεμβάσεις που αφορούσαν τη μύτη και το αυτί της. Τα αποτελέσματα όμως δεν είχαν διάρκεια. Ψάχναμε κάποιον που θα μπορούσε να βοηθήσει κι έτσι πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας. Γνωρίσαμε τον Δρ. Chaiyasate στο ίντερνετ και ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι αυτός ήταν ο κατάλληλος γιατρός. Νοιαζόταν για την Charlotte, σαν να ήταν δικό του παιδί,” λένε οι Ponce.

Ο πλαστικός χειρουργός, Δρ. Koongkirt Chaiyaste, δήλωσε για το γενναίο κοριτσάκι, “Δεν κλαίει ποτέ. Δεν έχει παραπονεθεί σε κανένα χειρουργείο.”

Μερικές από τις διαδικασίες στις οποίες υποβλήθηκε το κορίτσι περιλαμβάνουν αφαίρεση δέρματος και οστών από άλλα μέρη του σώματός της με σκοπό να της δημιουργήσει ο γιατρός την νέα της μύτη.

Το 2014, στην ηλικία των 11 ετών, το κορίτσι υποβλήθηκε σε μια πολύπλοκη επέμβαση ανάπλασης. Τμήμα από τα πλευρά της αποσπάστηκε από τους χειρουργούς και εμφυτεύτηκε στο χέρι της σε σχήμα C με τη χρήση της τεχνολογίας, ώστε να αναπτυχθεί σε ένα πλήρες αυτί. Το εμφύτευμα παρέμεινε στο χέρι της για 3 μήνες μέχρι να πάρει τη μορφή του αυτιού που της πρόσθεσαν οι γιατροί.

“Μετά από την τελευταία επέμβαση το 2014, η Charlotte ήλπιζε ότι θα μπορούσε να φοράει σκουλαρίκια, καθώς ο Δρ. Chaiyasate είχε χρησιμοποιήσει ένα μικρό κομμάτι σωλήνα, σαν σκουλαρίκι στο δεξιό λοβό, αλλά τελικά σκίστηκε.” θυμάται η Sharon.

Η Charlotte πρόσφατα μπήκε στο χειρουργείο ξανά, στις 15 Ιουνίου, για να κάνει εκείνη την επέμβαση που θα της επέτρεπε να φοράει σκουλαρίκια. Έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 50 ζευγάρια σκουλαρίκια που ανυπομονεί να φορέσει! “Από την πρώτη μέρα μας είχαν πει πως δεν θα μπορούσε ποτέ να αποκατασταθεί το αυτί της. Τελικά, το να καταφέρνουν οι γιατροί κάτι τέτοιο σημαίνει τα πάντα για την Charlotte.”

Η Charlotte θέλει στο μέλλον να ακολουθήσει σπουδές και καριέρα στον τομέα της βιοιατρικής μηχανικής και να ασχοληθεί με την προσθετική για ανθρώπους που έχουν περάσει όσα και η ίδια.

διαφορετικό

Keywords
Τυχαία Θέματα