Καλλιτέχνης που έχασε όλα του τα άκρα σε ένα τρομερό ατύχημα, φτιάχνει εντυπωσιακούς πίνακες ζωγραφικής μόνο με το στόμα του

“Για να πας μπροστά πρέπει να πας πίσω και να πάρεις φόρα,” λένε, κι αυτή η φράση χαρακτηρίζει άψογα τον Ahmad Prayoga. Το 2015, το νεαρό αυτό αγόρι έχασε και τα χέρια και τα πόδια του σε ένα τρομερό ατύχημα. Όμως, παρά τις κακουχίες του, προσπαθεί συνεχώς να εξελίσσεται δημιουργώντας αριστουργήματα με το στόμα του!

Ο Ahmad εργαζόταν ως πλανόδιος πωλητής, όταν, δυστυχώς, άγγιξε ένα γυμνό ηλεκτρικό καλώδιο. Το φρικτό του ατύχημα τον άφησε χωρίς άκρα. Θα περιμέναμε ότι ένας νεαρός άνδρας, όπως ο

Ahmad, ο οποίος είχε μια πολλά υποσχόμενη ζωή μπροστά του, θα βυθιζόταν στη δυστυχία μετά το ατύχημα. Αλλά ο Ahmad απέχει πολύ από τα συνηθισμένα.

O Ahmad αποφάσισε να μην αφήσει την αναπηρία του να τον κυριεύσει, και συνέχισε να ζει τη ζωή του, ελπίζοντας ότι όλα θα γίνουν καλύτερα. Όντας ένας άνθρωπος δημιουργικός, αφιερώθηκε στο αγαπημένο του χόμπι, τη ζωγραφική. Έμαθε μόνος του πώς να ζωγραφίζει και κρατάει το πινέλο με το στόμα του.

«Θέλω να γεμίσω τη ζωή μου με χρώματα,» είπε ο 19χρονος νεαρός άνδρας σε μια συνέντευξή του. Ο Ahmad έχει αναπτύξει αυτή την ειδική ικανότητα τα τελευταία 3 χρόνια. Ζωγραφίζει τοπία σε καμβά, και δημιουργεί πινελιές μετακινώντας το κεφάλι του.

Ο Ahmad παραδέχεται ότι δεν ήταν καλός ζωγράφος όταν είχε χέρια, αλλά η κατάστασή του, του έδωσε μεγαλύτερο κίνητρο να κάνει κάτι όμορφο. «Η ζωγραφική με κάνει να νιώθω απελευθερωμένος και μου δίνει ένα λόγο να ζω,» είπε.

Φυσικά, ο Ahmad δεν είναι μόνος του σε αυτό το ταξίδι. Μία εθελόντρια από το ίδρυμα Smiling Kids Foundation, η Jenny Ong, τον ενθαρρύνει να συνεχίσει την τέχνη του. Με τη βοήθεια των φίλων και της οικογένειάς του, ο Ahmad προσπαθεί να βελτιώνει συνεχώς την τέχνη του, ενώ η έμπνευσή του είναι εμφανής στις δημιουργίες του.

Μερικές φορές, η ζωή μας δίνει προκλήσεις που στην αρχή μας φαίνεται αδύνατο να τις κατακτήσουμε. Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν σε μια δύσκολη στιγμή είναι οι ευκαιρίες που τους προσφέρονται. Τις περισσότερες φορές, οι άσχημες καταστάσεις βοηθούν τα καλά μας χαρακτηριστικά να ξεχωρίσουν.

Είναι απλά θέμα προοπτικής. Αν ο Ahmad άφηνε την αναπηρία του να εξουδετερώσει όλες του τις δυνατότητες, δεν θα μπορούσε ποτέ να ανακαλύψει το μοναδικό του του χάρισμα.

Ο Ahmad είναι ένας άνθρωπος που εμπνέει με το ταλέντο του και κυρίως με τη δύναμη της θέλησής του!

διαφορετικό

Keywords
Τυχαία Θέματα