Ηλικιωμένη γυναίκα εμφανίζεται σε καταφύγιο και ζητάει το άρρωστο σκυλί που κανείς άλλος δεν ήθελε

Όταν η Melani Andrews αποφάσισε να υιοθετήσει ένα σκυλάκι από ένα καταφύγιο, είχε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό της – ήθελε το μεγαλύτερο σε ηλικία σκυλί του καταφυγίου και εκείνο που είχε τις λιγότερες πιθανότητες να βρει σπίτι.

Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν δύσκολα για την 72χρονη Andrews από το Γκαλτ της Καλιφόρνια. Πρώτα έχασε τον σύζυγό της και στη συνέχεια, έχασε το αγαπημένο της τεριέ, τη Λόλα, με την οποία είχε δεθεί πολύ.

“Ένιωθα καταρρακωμένη,” δήλωσε η Andrews στο The Dodo.

“Τα εγγόνια μου ήρθαν ένα βράδυ και μου είπαν: “Γιαγιά, χρειάζεσαι κάποιον να σου κρατάει συντροφιά. Δεν μπορείς να κάθεσαι εδώ μόνη σου.”

Πριν από δύο εβδομάδες, η Andrews άκουσε τις συμβουλές των εγγονιών της και πήγε στο Front Street Animal Shelter στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια, για να υιοθετήσει ένα νέο μέλος της οικογένειας.

“Ήθελα να βοηθήσω κάποιον – ένα σκυλί – όπως η Λόλα μας βοήθησε, και έτσι τους είπα ότι ήθελα να υιοθετήσω το μεγαλύτερο σε ηλικία σκυλί που είχαν, αυτό που όλοι προσπερνούσαν,” είπε η Andrews. “Δεν με ένοιαζε αν ήταν άρρωστο. Δεν είχα πολλά χρήματα, αλλά ήμουν βέβαιη ότι είχα αρκετά για να φροντίσω ένα μικρό σκυλί.”

Το προσωπικό του καταφυγίου πήρε την Andrews σε ένα μέρος όπου ζούσαν τρία μικροσκοπικά σκυλιά. Ένα από τα σκυλιά ήταν ο Jake, ένα 12χρονο τεριέ που ήταν αδέσποτο μέχρι πριν λίγους μήνες.

“Οι δύο φίλοι του Jake με αγνοούσαν, αλλά ο Jake μόλις με είδε ήρθε πάνω μου,” είπε η Andrews. “Έτσι είπα, ‘Φαίνεται ότι θέλει να φύγει, γι’ αυτό θα τον πάρω.’”

Οι υπάλληλοι του καταφυγίου ήταν χαρούμενοι που η Andrews είχε πάρει τον Jake, αλλά έπρεπε να την ενημερώσουν για τα ιατρικά του προβλήματα – ο Jake είχε καρκίνο του δέρματος και ήταν επίσης κωφός και μερικώς τυφλός.

“Με ενημέρωσαν ότι είχε καρκίνο και ότι δεν θα ζούσε για πολύ,” δήλωσε η Andrews. “Και τότε σκέφτηκα, ‘Θα κάνουμε τον χρόνο που του απομένει όσο καλύτερο μπορούμε.’”

Το προσωπικό στο Front Street Animal Shelter ήταν χαρούμενο για τον Jake.

“Ήταν καταπληκτικό γιατί ήταν ένας από τους λίγους ανθρώπους που έδωσαν σ’ αυτό το σκυλί μια ευκαιρία και φαινόταν ότι και το σκυλί χάρηκε πολύ που είχε την ευκαιρία να φύγει από το καταφύγιο,” δήλωσε ο Bobby Mann, ο υπεύθυνος του καταφυγίου, στο The Dodo. “Ήταν ένας από τους πιο μακροχρόνιους κατοίκους μας. Ελπίζαμε ότι κάποιος σαν αυτήν τη γυναίκα θα ερχόταν για να του δώσει τη ζωή που του άξιζε.”

Πριν η Andrews και ο Jake φύγουν μαζί από το καταφύγιο, κάποιος τους έβγαλε μία φωτογραφία στην οποία φαίνεται ότι και οι δύο γελούν, αλλά η Andrews εξήγησε τι πραγματικά συνέβαινε.

“Στην πραγματικότητα γαβγίζει και λέει αντίο στους φροντιστές του που τον φρόντιζαν όλο αυτό τον καιρό,” δήλωσε η Andrews.

Όταν ο Jake μπήκε στο αυτοκίνητο της Andrews, ήταν αρχικά πολύ νευρικός. Αλλά μετά από περίπου πέντε λεπτά, χαλάρωσε.

Μόλις ο Jake έφτασε στο σπίτι της Andrews ένιωσε αμέσως άνετα.

“Από τον τρόπο που συμπεριφερόταν θα καταλάβαινε κανείς ότι παλιότερα ζούσε σε κάποιο σπίτι,” δήλωσε η Andrews. “Δεν πρέπει να ζούσε για πολύ καιρό στους δρόμους. Ήξερε πώς να κινηθεί, που να ξαπλώσει και πού δεν πρέπει να πάει μέσα σε ένα σπίτι.”

Ο Jake μπορεί να έχει πολύ λίγο χρόνο, αλλά η Andrews χαίρεται μαζί του το κάθε λεπτό.

“Κάθε μέρα γελάω λίγο περισσότερο,” είπε η Andrews. “Δεν νιώθω πια μόνη. Νομίζω ότι ο Jake ξέρει ότι τον λατρεύω και γι’ αυτό έρχεται συνέχεια σε μένα και μου ζητάει να τον χαϊδέψω στην πλάτη. Και όταν σταματάω με σκουντάει με τη μύτη του. Και ένα σκυλί που δεν ξέρει ότι κάποιος το αγαπά δεν θα έκανε κάτι τέτοιο.”

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα