Ιάπωνες σκότωσαν 177 φάλαινες και η ετήσια «παράδοση» σφαγής φαλαινών φτάνει στο τέλος της

Ολοκληρώθηκε η φαλαινοθηρική περίοδος της Ιαπωνίας στον βορειοδυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, με απολογισμό 177 νεκρές φάλαινες. Η χώρα επανέλαβε για μία ακόμα χρονιά, τη σκληρή και κατακριτέα πρακτική του κυνηγιού φαλαινών, υποστηρίζοντας πως γίνεται για επιστημονικούς σκοπούς.

Τρία πλοία, τα οποία είχαν φύγει από την Ιαπωνία τον Ιούνιο, επέστρεψαν στο λιμάνι της χώρας με τα κουφάρια 43 ρυγχοφαλαινών (minke whales) και 134 βορειοφαλαινών (sei whales).

Η ιαπωνική υπηρεσία αλιείας ανέφερε ότι

θα συγκεντρώσει στοιχεία σχετικά με τα περιεχόμενα στο στομάχι των θηλαστικών και θα αναφέρει τα ευρήματά της στη Διεθνή Επιτροπή Φαλαινοθηρίας (International Whaling Commission).

Η Επιτροπή έχει απαγορεύσει κατηγορηματικά τη φαλαινοθηρία για εμπορικούς σκοπούς, και ενώ η Ιαπωνία έχει υπογράψει το σχετικό μορατόριουμ, κάθε χρόνο εκμεταλλεύεται ένα μικρό «παραθυράκι» υποστηρίζοντας πως το κυνήγι γίνεται για επιστημονική έρευνα.

Οι επικριτές τονίζουν ωστόσο ότι η έρευνα είναι απλώς ένα πρόσχημα για την εμπορική φαλαινοθηρία, καθώς το κρέας των θηλαστικών πωλείται στη συνέχεια.

Η ιαπωνική υπηρεσία αλιείας έχει υποβάλει ένα σχέδιο στη Διεθνή Επιτροπή IWC σύμφωνα με το οποίο στοχεύει στο κυνήγι 304 φαλαινών ετησίως στον βορειοδυτικό Ειρηνικό, τα οικονομικά έτη 2017 έως και 2028.

Πηγή : lifo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα