Γενναίο αγόρι γιορτάζει τα 30α του γενέθλια και διαψεύδει τους γιατρούς που δεν περίμεναν να ζήσει πάνω από 2 χρόνια

Αυτός ο πατέρας είναι πολύ περήφανος για το γιο του. Όταν γεννήθηκε, δεν περίμεναν να ζήσει πάνω από 2 χρόνια. Όμως εκείνος αψήφησε την πρόβλεψη αυτή και γιόρτασε πέρυσι τα 30 του γενέθλια.

Όταν γεννήθηκε ο 31χρονος Dallan Cloward, στις 12 Αυγούστου του 1986, το πρώτο πράγμα που παρατήρησε ο πατέρας του, ο Chad Cloward, ήταν τα μεγάλα, όμορφα μπλε μάτια του. Όμως, το μωρό είχε αρκετά προβλήματα, είχε ένα σκισμένο χείλος και ζύγιζε μόλις 1,600 γραμμάρια.

Αργότερα, ο Chad έμαθε ότι ο Dallan γεννήθηκε με μια σπάνια χρωμοσωμική

διαταραχή που ονομάζεται σύνδρομο Wolf-Hirschhorn. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται από καθυστερημένη ανάπτυξη, που σημαίνει πνευματική αναπηρία και συχνές επιληπτικές κρίσεις.

Το χειρότερο χτύπημα για τον Chad, όμως, ήταν όταν του είπαν πως ο Dallan δεν θα ξεπερνούσε τα 2 χρόνια ζωής.

“Ποτέ μου δε θα ξεχάσω εκείνες τις μέρες που φοβόμουν μην τον χάσω,” είπε ο Chad, ένας μεσίτης ακινήτων από το Φοίνιξ της Αριζόνα, στο 12 News. “Στη συνέχεια, μετά από δυο – τρεις μέρες είπα ότι αν δεν του δώσω όση περισσότερη αγάπη μπορώ, θα το μετανιώνω για όλη μου τη ζωή μόλις ‘φύγει’”.

Αλλά ο Dallan αψήφησε τις πιθανότητες. Τρεις δεκαετίες αργότερα, ο Dallan έχει ύψος 1.40 και ζυγίζει 25 κιλά. Αν και δεν μπορεί να επικοινωνήσει καλά ή να διανύσει μεγάλες αποστάσεις, ωστόσο ο «μαχητής» κατάφερε να ζήσει.

“Υπήρξαν πολλές φορές που σχεδόν τον χάναμε, αλλά εκείνος πάντα τα κατάφερνε,” δήλωσε ο Chad στο PEOPLE.

Ο Chad έκανε μεγάλα σχέδια για τα 30α γενέθλια του Dallan, που ήταν στις 12 Αυγούστου του 2016. Ήθελε να είναι ξεχωριστά αυτά τα γενέθλια, γι’ αυτό το πάρτι περιελάμβανε 30 διασκεδαστικές δραστηριότητες και διήρκεσε 6 εβδομάδες!

Οι δραστηριότητες περιελάμβαναν ταινίες, χορό σάλσα, κάμπινγκ στο Grand Canyon, βόλτα στο Park City της Γιούτα, πεζοπορία στο Μεξικό, ποδηλασία στο National Ability Center και επίσκεψη στη Disneyland!

Πατέρας και γιος έδωσαν επίσης μπαλόνια στα παιδιά του νοσοκομείου παίδων του Phoenix.

“Όταν βρίσκεσαι συνεχώς αντιμέτωπος με τον κίνδυνο και το θάνατο, επικεντρώνεσαι στο να ζήσεις τη ζωή… αντί να προσπαθείς απλώς να επιβιώσεις,” είπε ο πατέρας στο ABC News.

Παρόλο που το σύνδρομο Wolf-Hirschhorn δεν μπορεί να θεραπευτεί και ο Dallan έχει πνευματική ικανότητα ενός παιδιού ηλικίας 2 ετών, ο Chad πιστεύει ότι ο γιος του είναι ένας θαυμάσιος άνθρωπος και νιώθει πολύ τυχερός που τον έχει.

“Δεν σκέφτεται ποτέ το παρελθόν και δεν ανησυχεί για το αύριο, γι’ αυτό απολαμβάνει την κάθε στιγμή,” είπε ο Chad.

διαφορετικό

Keywords
Τυχαία Θέματα