Εύκολη τυρόπιτα για να πάρει το παιδί στο σχολείο

Το μόνιμο άγχος κάθε μαμάς είναι το φαγητό του παιδιού στο σχολείο. Αυτό που ίσως δεν έχετε συμπεριλάβει στο σχολικό μενού είναι οι πίτες, με το σκεπτικό ίσως ότι είναι «μπελαλίδικες» και χρονοβόρες.

Ο χρόνος προετοιμασίας τους δεν είναι παραπάνω από την αντίστοιχη προετοιμασία ενός κανονικού γεύματος ενώ συμφέρουν γιατί μπορείτε να τις φτιάξετε στην αρχή της εβδομάδας και να μην ξανασχοληθείτε με το σχολικό κολατσιό του παιδιού όλες τις επόμενες μέρες.

ΥΛΙΚΑ

300 γραμμάρια φέτα με χαμηλά λιπαρά τριμμένη (τη λιώνετε με ένα πιρούνι)200 γραμμάρια γραβιέρα με χαμηλά λιπαρά τριμμένη
(την αγοράζετε έτοιμη τριμμένη)3 αυγά βιολογικής γεωργίας1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του200 γραμμάρια βούτυρο μαλακό1 κουταλιά της σούπας άσπρο σησάμιΦρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς.Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το γιαούρτι και τη φέτα. Έπειτα, προσθέτετε το αλεύρι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξαναανακατεύετε καλά.Στη συνέχεια, ρίχνετε το μείγμα μέσα σε βουτυρωμένο ταψί, πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και με το σησάμι.Ψήνετε στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει και άλλα 10 λεπτά στον αέρα.Σερβίρεται ζεστή αλλά καταναλώνεται πολύ ευχάριστα και κρύα.

TIP: Μπορείτε να κάνετε ό,τι συνδυασμό τυριών θέλετε, αρκεί να φροντίσετε να μην είναι και τα δύο πολύ αλμυρά και φυσικά ν’ αρέσουν στο παιδί.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Πηγή: diatrofiki-pyramida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα