Απαράδεκτη μητέρα ξυλοκόπησε την 8 μηνών κόρη της αλλά αφέθηκε ελεύθερη. Μήπως πρέπει να απολυθεί ο δικαστής;

Μια γυναίκα από την Αυστραλία απέφυγε την φυλάκιση, παρ’όλο που δήλωσε ένοχη ότι χτύπησε την 8 μηνών κόρη της με μια κουτάλα. Η 26χρονη Lorien Norman δήλωσε ένοχη για την σκόπιμη κακοποίηση της κόρης της, ένα αδίκημα για το οποίο η τιμωρία είναι ως και 13 χρόνια φυλάκιση.

Αλλά ο δικαστής είπε ότι εφόσον τα τραύματα του παιδιού μπορούσαν να επιλυθούν εύκολα, η Norman μπορεί να αφεθεί ελεύθερη με δέσμευσης καλής συμπεριφοράς για 2 χρόνια και πρόστιμο 500 δολαρίων. Τον Οκτώβριο του 2016, η Norman κάλεσε την αστυνομία απειλώντας να πετάξει την Evie, την κόρη της, από το μπαλκόνι.

Όταν

έφτασαν οι αρχές, βρήκαν το πρόσωπο του μωρού καλυμμένο με μελανιές που είχε προκαλέσει η Norman με μια κουτάλα. Η Norman και το παιδί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί εξέτασαν το πρόσωπο του και διαπίστωσαν ότι είχε χτυπηθεί τουλάχιστον 8 φορές σε πρόσωπο και σώμα. Το μέτωπο, τα μάγουλα, τα αυτιά, ο λαιμός και τα χέρια ήταν καλυμμένα με μελανιές.

Ο Jack Costello, ο δικαστής, δήλωσε για την απόφαση του: «Αν και οποιαδήποτε κακοποίηση παιδιού, ειδικά σε αυτή την τρυφερή ηλικία, από γονιό διαταράσσει άσχημα την εμπιστοσύνη, το αδίκημα σας απέχει πολύ από τα σοβαρότερα αδικήματα αυτού του τύπου, όσον αφορά τον βαθμό δύναμης και την διάρκεια του αδικήματος.

Λαμβάνω ιδιαίτερα υπόψη την γνώμη του θεράποντα παιδιάτρου σχετικά με το ότι δεν υπήρχε ένδειξη τραυματισμού των οστών ή του κρανίου και το ότι οι σωματικοί τραυματισμοί της κόρης σας πιθανόν να επιλυθούν πλήρως.»

Η δέσμευση καλής συμπεριφοράς σημαίνει ότι η Norman θα αφεθεί ελεύθερη χωρίς άλλες κυρώσεις, αρκεί να μην παραβεί τον νόμο ξανά.

Σύμφωνα με την επιτροπή νομικών υπηρεσιών της Νότιας Αυστραλίας, ο δικαστής συχνά μπορεί να καθορίσει το τι θεωρείται «καλή συμπεριφορά».

Ο ένοχος μπορεί να χρειαστεί να πληρώσει πρόστιμο, να κάνει κοινωνική εργασία, να απέχει από τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ, να παρακολουθήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα ή να βρίσκεται υπό την επιτήρηση σωφρονιστικού υπαλλήλου.

Η Norman θα παρακολουθείται στενά από σωφρονιστικό υπάλληλο και πρέπει να κάνει συμβουλευτικές συνεδρίες.

Επίσης, δεν επιτρέπεται να έχει στην κατοχή της πυροβόλο όπλο. Ο πατέρας του παιδιού, Shane McMahon, πιστεύει ότι η ποινή είναι σοβαρή κατάχρηση της δικαιοσύνης.

«Είμαι αηδιασμένος – πραγματικά άφωνος», είπε. «Μεγάλωσα την Evie και την αδερφή της μόνος κι εκείνη παίρνει μόνο 10 μήνες ποινής για κάτι που φτάνει τα 13 χρόνια φυλάκισης!» «Πού είναι η δικαιοσύνη για την Evie;»

Πηγή: fanpage.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα