Ανδρουλάκης: «Ο ελληνικός λαός δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ από τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ»

Μήνυμα για την ενότητα της Δημοκρατικής Παράταξης έστειλε από την Έδεσσα, ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε σε όλα: στην ανατροπή που θέλει να φέρει στο πολιτικό σκηνικό και στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, στη μάχη κατά του εθνολαϊκισμού και σε όσους έφυγαν από την παράταξη και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

«Η

ενότητα δεν είναι μια ομερτά, δεν είναι μοιράζω την εξουσία στους παλιούς παράγοντες. Ενότητα πάνω απ’ όλα είναι ενότητα ιδεών, θεσμών, ήθους. Είναι αυτή που εκπορεύεται από τη άποψη ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό για τη χώρα. Αυτή την ενότητα θα υπηρετήσω, εάν κληθώ. Την άλλη την ενότητα δεν τη χρειάζεται η πατρίδα, δεν την χρειάζεται ο λαός», επισήμανε ο ευρωβουλευτής.

Το στοίχημα

Και έθεσε το δικό του στοίχημα αναφερόμενος σε πρώην συντρόφους του αλλά και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που εγκατέλειψαν το κόμμα ο κ. Ανδρουλάκης: «Στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είχαν μάθει να βρίσκονται κοντά στο τζάκι της εξουσίας πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να ξαναζεσταθούν. Αυτούς δεν τους έχουμε ανάγκη. Όμως, τον κόσμο που εξαπάτησε ο κ. Τσίπρας – και είναι η λαϊκή βάση της παράταξης – θα τον αγκαλιάσουμε και μάλιστα με ορθό λόγο. Ένα στοίχημα έχω βάλει κι αυτό είναι να εξορθολογιστεί ο δημόσιος διάλογος για την οικονομία και τα εθνικά θέματα. Όχι άλλος εθνολαϊκισμός. Η μόνη παράταξη που κράτησε συνεπή στάση στα εθνικά θέματα με ορθό λόγο, μη εκμεταλλευόμενη αντιπαραθέσεις και αντιθέσεις, ήταν η δημοκρατική παράταξη».

Ο ευρωβουλευτής εξαπέλυσε επίθεση και κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρας, επισημαίνοντας πως «το νέο είναι να υπηρετείς την πολιτική σεβόμενος το κράτος και χωρίς να εκμεταλλεύεσαι τις δημόσιες δαπάνες. Κι ο κ. Τσίπρας νέος είναι αλλά τι καινούργιο έφερε; Εθνολαϊκιστής, δημαγωγός, συνέχεια του πελατειακού κράτους. Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο. Το νέο είναι το αντίθετο από αυτό που πρεσβεύει ο πρωθυπουργός».

Για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ

Απαντώντας σε ερωτήσεις αναφορικά με τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Είχαμε την αξιοπρέπεια να στείλουμε τα δικά μας οικονομικά στην Επιτροπή Διαφάνειας. Καλούμε και τα αλλά κόμματα να πράξουν το ίδιο».

«Ούτε ένα ευρώ δεν θα πληρώσει ο ελληνικός λαός. Τα χρέη και νομικά μεταβιβάζονται στο νέο φορέα. Το θέμα των χρεών όταν το βάζουμε στο δημόσιο διάλογο να μην αφορά μόνο στο ΠΑΣΟΚ. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα δανείζονταν», επισήμανε.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πήρε κανένα δάνειο επί των ημερών μου. Ήμουν ο γραμματέας που παρέλαβε την παράταξη σε δεινή οικονομική κατάσταση, αλλά με ενοχλεί όταν αυτό το θέμα μπαίνει μόνο για μας. Δανειστήκαμε όπως δανείστηκαν όλα τα κόμματα. Λάθος για όλους; Ναι θα συμφωνήσω. Ήταν λάθος αντίληψη της λειτουργίας της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Αυτό πρέπει να αλλάξει όχι μόνο για μας αλλά για όλα τα κόμματα», συνέχισε.

Μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης χαρακτήρισε τη σοσιαλδημοκρατία «το μέλλον της Ευρώπης» σημειώνοντας ότι μόνον αυτή «μπορεί να δώσει λύσεις», τόσο στην Ελλάδα όσο και στον ευρωπαϊκό νότο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δηλώνει φιλοευρωπαϊστής, τόνισε όμως ότι αυτό δεν τον αποτρέπει να ασκήσει κριτική στην Ευρώπη, την οποία «αγαπά και θέλει να αλλάξει», αλλά «δεν παύει να είναι το πιο ασφαλές γήπεδο για το έθνος μας.

«Είμαι πολύ φιλοευρωπαϊστής γιατί πιστεύω ότι η Ευρώπη είναι το μέλλον των χωρών αρκεί να λειτουργεί δημοκρατικά και να οδηγηθεί σε περαιτέρω πολιτική ενοποίηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές της Κεντροαριστεράς επανέλαβε ότι είναι ζήτημα απολύτως τεχνικό και σημείωσε: «Αν κάποιοι προσπαθούν να το πολιτικοποιήσουν, είναι γιατί δεν θέλουν να μπουν στην ουσία της πολιτικής».

[protothema]
Keywords
Τυχαία Θέματα