Αυτή Είναι η πιο Όμορφη Φωτογραφία στο Ελληνικό Instagram

Η Κόνι Μεταξά ανέβασε μία διαφορετική φωτογραφία από τις συνηθισμένες της, δείχνοντας τις ατέλειες του σώματός της και περνώντας ένα σημαντικό μήνυμα.

Πόσες φορές ένιωσες άσχημα για μια μικρή λεπτομέρεια πάνω σου, την οποία κάποιος/κάπου/κάποτε σχολίασε αρνητικά; Οι λέξεις που σε έκαναν να νιώσεις άσχημα καρφώθηκαν στο μυαλό σου και τριγυρνούσαν κάθε φορά που έβλεπες αυτό το σημείο. Μια πλευρά του εαυτού σου, αυτή που δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα που σου επέβαλαν, άφησες να γίνει ευάλωτη, τρωτή και γεμάτη ανασφάλειες επειδή δεν ανταποκρίνεσαι στον ρόλο που η κοινωνία

που έμαθε ότι πρέπει να υποκρίνεσαι.

Την Κόνι Μεταξά, η αλήθεια είναι πως δεν τη γνώριζα (είναι ηθοποιός και κόρη του λαϊκού τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή και της ηθοποιπού Ζώζας Μεταξά). Ένας φίλος, μου έστειλε την παρακάτω φωτογραφία και μετά από μια ματιά στον λογαριασμό που διαθέτει στο Instagram, θεώρησα εκπληκτικό ότι η ίδια, ένα κορίτσι που απ’ ό,τι φαίνεται στις υπόλοιπες φωτογραφίες που έχει αναρτήσει, δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην εικόνα της, «τσαλακώθηκε» με τον πιο όμορφο και παραδειγματικό τρόπο. Μέσα από τις φοβίες και τις προσωπικές της ανασφάλειές της:

I’ve never hesitated so much to post a picture. I have to admit I feel extremely embarrassed about it but I got angry at myself for being a hypocrite so I persuaded myself to do it. I don’t love my body, I try really hard to but the truth is that I don’t. I’ve delt with eating disorders for a long time and corrupted both my body and mind with the suffering that I put on myself. The reason why I challenge people to start loving their bodies does not come from a place of confidence, but from a place of fear and hope that through them I will start loving myself and that their strength will give me strength too. This is what my butt looks like ladies and gents, hope you like it. also how cool are these jackets that my friend makes?! @dreams_incarnate

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Konnie Metaxa (@kmetaxa) στις Αύγ 14, 2017, 9:45πμ PDT

Η ίδια έγραψε: «Δεν δίστασα ποτέ τόσο για να ποστάρω μια φωτογραφία. Θα πρέπει να παραδεχτώ πως ντρέπομαι γι’ αυτή, αλλά θύμωσα τόσο πολύ με τον υποκριτικό εαυτό μου που έπεισα τον εαυτό μου να το κάνω. Δεν αγαπάω το σώμα μου. Προσπαθώ πολύ να τον αγαπήσω, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν τον αγαπάω. Ήρθα αντιμέτωπη με τις διατροφικές διαταραχές για μεγάλο χρονικό διάστημα και κατάφερα να βλάψω τον εαυτό μου και το μυαλό μου. Ο λόγος που προκαλώ τους ανθρώπους να αγαπήσουν το σώμα τους δεν πηγάζει από την αυτοπεποίθηση μου, αλλά από το φόβο μου και την ελπίδα ότι βλέποντας να αγαπούν το κορμί τους θα αρχίσω κι εγώ να αγαπώ το δικό μου».

Δεν θα κρύψω πως είδα όλες τις φωτογραφίες της συγκεκριμένης κοπέλας. Αυτή μου άρεσε περισσότερο, γιατί μου θύμισε μια φράση που διαβάζω κάθε φορά που δεν νιώθω καλά με τον δικό μου εαυτό. Αυτό που είχε τόσο όμορφα και εμψυχωτικά είχε επισημάνει η Φρίντα Κάλο: «Νόμιζα ότι ήμουν το πιο παράξενο άτομο στον κόσμο. Αλλά μετά σκέφτηκα ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι στη Γη. Θα πρέπει να υπάρχει κάποιος σαν εμένα, που να αισθάνεται περίεργος και ελαττωματικός όπως εγώ. Την έπλαθα με τη φαντασία μου αυτήν τη γυναίκα και φανταζόμουν ότι θα πρέπει να είναι εκεί έξω και να σκέφτεται κι αυτή εμένα. Λοιπόν, εύχομαι ότι αν είσαι εκεί έξω και το διαβάζεις αυτό να ξέρεις ότι ναι, είναι αλήθεια. Είμαι εδώ και είμαι το ίδιο παράξενη όσο εσύ».

πηγη:vice.com

Keywords
Τυχαία Θέματα