43 απίστευτα πράγματα που δεν ξέρετε για την Αντζελίνα Τζολί

“Οι τολμηρές επιλογές και τα λάθη. Αυτά μας κάνουν αυτό που είμαστε.”

Η Angelina Jolie είναι μια πολυβραβευμένη και επιτυχημένη ηθοποιός με μεγάλο ανθρωπιστικό έργο. Από τον ρόλο της Λάρα Κροφτ που την έκανε τόσο διάσημη μέχρι τις πιο πρόσφατες ερμηνείες της, η ηθοποιός έχει κερδίσει επάξια μια θέση ανάμεσα στα λαμπρότερα αστέρια του Hollywood. Nα, όμως, και κάποια πράγματα που δεν γνωρίζουμε σχετικά με αυτήν.

43. Το ‘χει η οικογένεια.

Ο πατέρας της είναι ο ηθοποιός Jon Voight. Κοντά του έκανε το ντεμπούτο της από παιδί με την ταινία Lookin’ to Get Out.

42. Φλας Η σχέση της με τον φακό ήταν μοναδική από τότε που ξεκίνησε σαν μοντέλο στα 14 της.

41. Ξανθά μαλλιά Η Angelina Jolie είναι φυσική ξανθιά, αλλά η μαμά της της τα έβαψε μαύρα όταν ήταν μικρή και εκείνη διατήρησε αυτό το χρώμα από τότε.

40. Περίεργες εμμονές Όταν ήταν μικρή γοητευόταν ιδιαίτερα από το θάνατο κι έλεγε συχνά πως ήθελε να ανοίξει δικό της γραφείο τελετών.

39. Μισογεμάτο ποτήρι Όταν ερωτήθηκε γιατί έχει αυτή την εμμονή με τον θάνατο, απάντησε πως την βοηθάει να εκτιμάει τη ζωή της περισσότερο από ότι οι περισσότεροι άνθρωποι.

38. Λατρεύει τα ερπετά Στο παρελθόν είχε κατοικίδιες σαύρες και φίδια.

37. Αιχμηρά αντικείμενα Έχει ολόκληρη συλλογή από μαχαίρια, που συνδέεται στενά και με την εμμονή της με το θάνατο.

36. Σέξυ…φυτό! Ο πρώτος σημαντικός ρόλος της ήταν σαν μια ιδιοφυία των υπολογιστών. Ερμήνευσε την “Kate” στην ταινία Hackers το 1995. Και ήταν μόλις 20 ετών.

35. Ματωμένος γάμος Το 1996, παντρεύτηκε τον συμπρωταγωνιστή της Jonny Lee Miller από την προηγούμενη ταινία. Στο γάμο φόρεσε μαύρα δερμάτινα παντελόνια και ένα άσπρο μπλουζάκι. Στο πίσω μέρος της μπλούζας της έγραψε το όνομα του καλού της με αίμα, γιατί όπως είπε ήθελε να κάνει τον γάμο τους ιδιαίτερο. Ένας γάμος που κράτησε 3 χρόνια.

34. Φίλοι Παρά τον χωρισμό τους, ο Jonny και η Angelina παρέμειναν φίλοι και δεν είπαν ποτέ τίποτα κακό ο ένας για τον άλλον.

33. Τα κορίτσια Μετά το διαζύγιό της πρωταγωνίστησε σε μια ταινία, που λεγόταν Foxfire με την Jenny Shimizu, η οποία τύγχανε να είναι λεσβία. Αργότερα, σε μια συνέντευξη με την Barbara Walters, η Angelina δήλωσε σοκαρισμένη από το γεγονός πως ένιωσε απίστευτη έλξη για τη συμπρωταγωνίστριά της. Κατέληξαν να βγαίνουν μαζί και διαδόθηκε πως η Angelina ήταν αμφιφυλόφιλη.

32. Φαντασίωση Κάποια χρόνια αργότερα, η ηθοποιός δήλωσε πως της αρέσει να υποδύεται κορίτσια με τα οποία θα της άρεσε να βγει ραντεβού.

31. Σκληρή Ερμήνευσε την Λάρα Κροφτ στην ταινία Tomb Raider το 2001. Έκανε μόνη της όλες τις δύσκολες σκηνές και υπέφερε από τους μικροτραυματισμούς στη διάρκεια των γυρισμάτων. Μάλιστα σε μια σκηνή οι πιτζάμες της άρπαξαν φωτιά…

30. Η πραγματικότητα επί της οθόνης Ο Jon Voight, πραγματικός πατέρας της, ερμήνευσε και τον πατέρα της ηρωίδας που ενσάρκωνε στο Tomb Raider.

29. Fire Power Είναι αριστερόχειρας κι έτσι όσο ερμήνευε την Λάρα Κροφτ, έγινε ειδική παραγγελία για τα όπλα που θα κρατούσε ώστε να μπορεί να τα χρησιμοποιεί.

28. Πετάει ψηλά Έχει βγάλει άδεια πιλότου από το 2004 και πετάει μικρά ιδιωτικά αεροπλάνα. Διαθέτει ένα Cirrus SR22 με το οποίο έχει πετάξει άπειρες φορές η ίδια.

27. Δουλεύει σκληρά Μετά την ταινία Hackers, φρόντιζε να παίρνει ρόλους σε ταινίες κάθε χρόνο. Μια χρονιά έπαιξε σε 5 ταινίες. Έκανε ένα διάλειμμα το 2009 κι ύστερα συνέχισε ξανά με μία ταινία ανά χρονιά.

26. Κρίση ταυτότητας Τις περισσότερες φορές τα παιδιά των ηθοποιών περνάνε δύσκολες στιγμές και η Angelina είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις. Έχει πει συγκεκριμένα “Είμαι ευτυχισμένη που είμαι ο εαυτός μου, το οποίο ποτέ πριν δεν ήμουν. Πάντα κρυβόμουν πίσω από άλλους ανθρώπους ή έψαχνα τον εαυτό μου μέσα στους χαρακτήρες που ερμήνευα ή ζούσα τις ζωές τους αλλά όσα είχαν εκείνοι, εγώ δεν τα βρήκα στη ζωή μου.”

25. Τατουάζ Στον καρπό της έχει τατουάζ το γράμμα “H” για να της θυμίζει τον αδερφό της, James Haven. Τα υπόλοιπα τατουάζ της είναι η λέξη «Θάνατος» στην Ιαπωνική, ένας δράκος, ένας σταυρός και σύμβολα των ιθαγενών της Αμερικής. Έχει κάνει τατουάζ και μια φράση του Tennessee Williams που λέει, “Μια προσευχή για όσους έχουν άπιαστη καρδιά, μα είναι κρατημένοι σε κλουβιά.”

24. Θέματα με το σώμα Ένα τατουάζ στο στομάχι της είναι μια φράση στα λατινικά που σημαίνει «Αυτό που με θρέφει είναι αυτό που με καταστρέφει», δεδομένου ότι η πίεση της δουλειάς της απαιτεί να είναι πάντα σε φόρμα.

23. Υπερβολικά κοντά Η Angelina Jolie ήταν πάντα στενά συνδεδεμένη με τον αδερφό της. Και οι δυο δεν είχαν καλές σχέσεις με τον πατέρα τους κι έτσι άλλαξαν τα επίθετά τους. Συνήθιζαν να φιλιούνται στο στόμα και να είναι συνέχεια μαζί και δεν έλειψαν και οι φήμες στο παρελθόν που δεν έβλεπαν αυτές τις επαφές ως αγνή αδερφική αγάπη.

22. Πάντα πάνω στο σώμα της Η Angelina Jolie έχει μεγάλη αδυναμία στα τατουάζ και μάλιστα δεν παρέλειπε να κάνει ένα για κάθε σοβαρή σχέση που είχε. Όταν έβγαινε με τον Billy Bob Thornton, είχε κάνει το όνομά του τατουάζ στον ώμο της.

21. Δεύτερη ευκαιρία Το 2001 παντρεύτηκε τον Billy Bob Thornton. Φόρεσαν μάλιστα κολιέ με μενταγιόν που μέσα είχε το αίμα του άλλου. Δυο χρόνια μετά χώρισαν, αλλά παρέμειναν καλοί φίλοι.

20. Παρά λίγο μια Avenger Το 2001, θα έπαιρνε το ρόλο της Black Widow στην ταινία The Avengers. Τελικά, όμως επιλέχθηκε η Scarlett Johansson.

19. Σέξυ μαμά Από πολλά περιοδικά έχει ψηφιστεί κατά καιρούς σαν η πιο σέξυ μαμά στον πλανήτη.

18. Βραβεία Έχει κερδίσει δύο βραβεία της Ακαδημίας, το βραβείο καλύτερης υποστηρικτικής ηθοποιού στην ταινία Girl το 2001, στην ταινία Interrupted το 2000 και έχει λάβει και την διάκριση Jean Hersholt για το ανθρωπιστικό της έργο το 2013. Βραβεύτηκε επίσης σαν καλύτερη ηθοποιός για το ρόλο της στην ταινία The Changeling.

17. Το κορίτσι των ονείρων σας Το 2003, σε μια έρευνα που έγινε, το 35% τω ανδρών που ερωτήθηκε ποια γυναίκα θα θεωρούσε το ιδανικό ραντεβού απάντησε ότι είναι η Αντζελίνα!

16. Κεραυνοβόλος έρωτας Το 2005, η Angelina Jolie συμπρωταγωνιστούσε στην ταινία Mr. & Mrs. Smith με τον Brad Pitt. Ερωτεύθηκαν κεραυνοβόλα ο ένας τον άλλον και η σχέση τους ήταν μοναδική από το πρώτο λεπτό.

15. Αληθινή αγάπη Παρότι ξαναπαντρεμένη 2 φορές, δήλωσε για τον Brad Pitt ότι ήταν ο πρώτος άντρας που αγάπησε ολοκληρωτικά. Καθώς προερχόταν από ένα διαλυμένο σπίτι, δεν πίστευε ποτέ ότι η απόλυτη αγάπη είναι κάτι που όντως υπάρχει.

14. The Brady Bunch Η Angelina και ο Brad έχουν 6 παιδιά μαζί συνολικά. Ο μεγαλύτερος γιος τους ο Maddox υιοθετήθηκε όταν ήταν ακόμα παντρεμένη με τον Billy Bob Thornton. Τρία από τα παιδιά τους είναι υιοθετημένα και άλλα 3 είναι βιολογικά παιδιά τους.

13. Κοσμογυρισμένη οικογένεια Η πρώτη τους βιολογική κόρη, η Shiloh, γεννήθηκε στην αφρικανική χώρα Namibia όπου βρισκόταν εκείνη την περίοδο η ηθοποιός.

12. Προσφορά Το 2006, το ζευγάρι ίδρυσε τον οργανισμό Jolie-Pitt Foundation για να βοηθήσουν ορφανά παιδιά σε όλες τις αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου και να συνεισφέρουν στο έργο των Γιατρών Δίχως Σύνορα.

11. Για καλό σκοπό Όταν γέννησε τα δίδυμα το 2008 επέτρεψε στα περιοδικά να έχουν πρόσβαση στις οικογενειακές φωτογραφίες τους με αντάλλαγμα χρηματικά ποσά τα οποία επένδυσε στον φιλανθρωπικό οργανισμό της.

10. Λαμπρό παράδειγμα Τα Ηνωμένα Έθνη την έχουν ανακυρήξει πρέσβειρα καλής θελήσεως σε πολλές χώρες και της έχει απονεμηθεί ο τίτλος του «Πολίτη του Κόσμου»

9. Όλος ο κόσμος στα πόδια της Για να γιορτάσει τα βραβεία της για το ανθρωπιστικό της έργο, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, σε 20 διαφορετικές χώρες.

8. Κλειδί της πόλης Το 2005, ο βασιλιάς της Cambodia την έκανε υπήκοο του βασιλείου του για όσα έχει προσφέρει στην επικράτειά του.

7. Προχωρώντας Όταν άρχισε να υιοθετεί και να αποκτά παιδιά με τον Brad έκανε τατουάζ προς τιμήν τους που κάλυψαν το τατού του Billy Bob Thornton.

6. Πένθος Η μητέρα της, Marcheline Bertrand, πέθανε το 2007 από καρκίνο των ωοθηκών.

5. Ανθρωπιστικό έργο Το 2007, η Angelina και ο Brad μετακόμισαν στη Νέα Ορλεάνη με τα παιδιά τους, όπου δώρισαν μάλιστα ένα τεράστιο ποσό για να συνεισφέρουν στην αποκατάσταση τμημάτων της πόλης που καταστράφηκαν από τον Τυφώνα Katrina.

4. Τα όνειρά της Η Angelina Jolie λέει πως μόλις στα 30 της συνειδητοποίησε πως έγινε ηθοποιός επειδή η μητέρα της το ήθελε. Το δικό της πάθος όμως ήταν να προσφέρει ανθρωπιστικό έργο, να γράφει και να σκηνοθετεί.

3. Δύσκολες επιλογές Το 2013, η Angelina ανακάλυψε πως φέρει ένα γονίδιο εξαιτίας του οποίου κατά πάσα πιθανότητα κάποια στιγμή θα νοσούσε από καρκίνο κι έτσι αποφάσισε να υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή για να αποφύγει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

2. Θέματα υγείας Μετά τη διπλή μαστεκτομή στην οποία υποβλήθηκε, οι πιθανότητες να προσβληθεί ξανά από καρκίνο μειώθηκαν από το 87% στο 5%. Μίλησε για την εμπειρία της σχετικά με την ασθένεια στους New York Times, κι έγινε εκπρόσωπος του οργανισμού ενημέρωσης για Καρκίνο του Μαστού.

1. Aντίο, αγάπη μου… Δυστυχώς, αυτή και ο Brad Pitt χώρισαν το 2016. Παρά τις δυσκολίες που συνάντησε εκείνη την περίοδο της ζωής της, δηλώνει πως αυτό που τη βοήθησε είναι τ’ ότι εστίασε στα παιδιά της, αφού γνωρίζει πως αυτά θα είναι πάντα η οικογένειά της.

διαφορετικό

Keywords
αντζελινα τζολι, απιστευτα, τζολι, ξερετε, new york times, angelina jolie, tomb raider, the avengers, scarlett johansson, brad pitt, new york, hollywood, hackers, lee, jenny, fire, power, james, haven, σημαίνει, bob, black, avengers, girl, mrs, smith, brady, προσφορες, νέα, katrina, york, times, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, βασιλικος γαμος, Καλή Χρονιά, jolie angelina, ξανα, the avengers, scarlett johansson, avengers, βγαινουν, ξανθα μαλλια, χωρες, αδεια, γαμος, γυναικα, ηθοποιος, ηνωμενα εθνη, μητερα, ονειρα, περιοδικα, πιεση, ταινιες, φημες, φιδια, φυσικη, φωτογραφιες, brad pitt, james, jenny, mrs, times, αγαπη, αδυναμια, αιμα, αστερια, γεγονος, γραμμα, δερματινα, διδυμα, δυστυχως, δρακος, εαυτος, εαυτος μου, εγινε, ευκαιρια, ειπαν, ειπε, υπαρχει, ελξη, εμμονη, εμμονες, ερευνα, ερπετα, ετων, ζωη, ζωης, ζωη μου, ιδια, θυμιζει, ιαπωνικη, ιδιοφυια, κλουβια, λαθη, λατινικα, μαλλια, μαμα, μαχαιρια, ξανθα, παντα, οικογενεια, ονομα, ορλεανη, παιδι, παιδια, παθος, πεθανε, πενθος, πιθανοτητες, ραντεβου, ρολο, συγκεκριμενα, συνεχεια, συμβολα, σκηνες, σωμα, σπιτι, στομα, τατουαζ, τρια, τιτλος, φορμα, χρωμα, ασπρο, black, bob, brady, φιλοι, fire, girl, haven, hollywood, χωρα, ιδανικο, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, καρδια, katrina, lee, new york times, new york, ποδια, power, σημαίνει, σκηνη, smith, tomb raider, θεματα, υγειας, hackers, ξεκινησε, york, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα