Παράσταση "Γκρεκάνικα έθιμα της Κάτω Ιταλίας" από το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, στις 19:00, στο Πολεμικό Μουσείο / Παράρτημα Θεσσαλονίκης, το σύνολο "Μουσικές του κόσμου" του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει "Γκρεκάνικα έθιμα της Κάτω Ιταλίας".

Η διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας των Γκρίκο - κύρια ελληνική μειονότητα της νότιας Ιταλίας- είναι βαθιά συγκινητική. Στους ήχους αυτής

της γλώσσας αναγνωρίζουμε αυτούσιες ελληνικές λέξεις, που ξεκινούν από τον 8ο αιώνα π.χ., με τον αρχαιοελληνικό αποικισμό της νότιας Ιταλίας και της Σικελίας.

Την ξεχωριστή αυτή στιγμή της δύναμης του Ελληνικού στοιχείου, ζωντανεύουν στην παράστασή τους το σύνολο "Μουσικές του κόσμου" που επιμελούνται οι καθηγήτριες Λουκία Σβορώνου, Ελένη Καρπίδα και Ευαγγελία Μητσοπούλου.

Συμμετέχουν φιλικά ο γνωστός ερμηνευτής Ανδρέας Καρακότας και οι Grikanta, το ελληνο-ιταλικό παραδοσιακό μουσικό σχήμα που ερμηνεύει παραδοσιακά τραγούδια της νότιας Ιταλίας και ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του 2015 από τον Pierpaolo Sicuro.

Η εκδήλωση αποτελεί μία από τις δράσεις του Πολεμικού Μουσείου σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Θεσσαλονίκης.

Θα προηγηθεί ξενάγηση στο Πολεμικό Μουσείο / Παράρτημα Θεσσαλονίκης από προσωπικό του Μουσείου. Ώρα έναρξη της ξενάγησης η 18:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα