Ζήσε το χριστουγεννιάτικο παραμύθι στα καλύτερα γιορτινά χωριά

Ένας μήνας έμεινε για τα Χριστούγεννα και οι περισσότερες πόλεις της Βορείου Ελλάδος έχουν βάλει τα γιορτινά τους.

Χιλιάδες λαμπιόνια. ιδιαίτερη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, χριστουγεννιάτικα χωριά που γεμίζουν από κόσμο, θα στηθούν σε διάφορες πόλεις.

Όμορφα σπιτάκια, με πολύχρωμα φωτάκια, ξωτικά καλικάντζαρους και φυσικά τον Αϊ Βασίλη, περιμένουν μικρούς και μεγάλους για στιγμές ξεγνοιασιάς.

Το Thestival σας ξεναγεί σε χριστουγεννιάτικα χωριά πόλεων της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας

και σας δίνει ιδέες για ξεχωριστές γιορτινές βόλτες για μικρούς και μεγάλους.

Θεσσαλονίκη: H Χριστουγεννιάτικη πλατεία Αριστοτέλους και ο μαγικός Αστερόκοσμος

Στην πλατεία Αριστοτέλους θα στηθούν τρία θεματικά σπιτάκια και το σπίτι του Άη Βασίλη.

Το σπίτι του Άη Βασίλη θα είναι 130 τμ και θα είναι μαζί με το ταχυδρομείο. Ακόμη, τους επισκέπτες θα περιμένει το σπίτι ξωτικοαλχημείας, σπίτι ξωτικοεφευρέσεων κι το αρτοζαχαροπλαστείο, στο οποίο μικροί και μεγάλοι θα φτιάχνουν χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.

Ο δήμαρχος ξωτικών θα είναι ο οικοδεσπότης στη πλατεία Αριστοτέλους, που θα υποδέχεται και θα ξεναγεί τον κόσμο στην όμορφα στολισμένη πλατεία, ενώ οι μασκότ- χνουδωτοί φίλοι του Άη Βασίλη θα καλωσορίζουν τον κόσμο. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, θα φωτιστούν και τα υπόλοιπα δέντρα στην πλατεία.

Φέτος, για πρώτη φορά από επιθυμία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη θα στηθεί φάτνη στην πλατεία. Ακόμη, στην πλατεία Αριστοτέλους θα περιμένει τους μικρούς φίλους ένα δίπατο καρουσέλ 64 θέσεων και ένα τρενάκι στολισμένο με ταράνδους και φιγούρες του Άη Βασίλη.

Τέλος μην ξεχνάμε και το φυσικό έλατο ύψους 18 μέτρων το οποίο θα φωταγωγηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, με συναυλία του Γιώργου Σαμπάνη να ακολουθεί.

Η ΔΕΘ δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει στο εορταστικό κλίμα της πόλης, έτσι για ακόμα μία χρονιά θα στηθεί στις εγκαταστάσεις της, ο Αστερόκοσμος.

Από τις 8 Δεκεμβρίου 2018 ο Αστερόκοσμος έως και τις 6 Ιανουαρίου 2019, το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο στην Ελλάδα θα δώσει, για άλλη μια χρονιά, τον παλμό των εορτών, στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αστερόκοσμος, θα φιλοξενηθεί εντός στεγασμένων χώρων των περιπτέρων 13, 14 και 15 του εκθεσιακού κέντρου, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες του, να απολαύσουν τα παιχνίδια και τα δρώμενα του πάρκου, με πλήρη προστασία, έναντι των καιρικών φαινομένων, με εισιτήριο 7 ευρώ.

Η "Ονειρούπολη" της Δράμας

H Ονειρούπολη της Δράμας γιορτάζει γιατί συμπληρώνει 15 χρόνια λειτουργίας… 15 χρόνια γεμάτα από παιδικά χαμόγελα, 15 χρόνια γλυκές αναμνήσεις από εκατομμύρια επισκέπτες,

Νεράιδες, ξωτικά, τάρανδοι, καλικάντζαροι, χιονάνθρωποι, αλλά και ο ίδιος ο Άγιος Βασίλης, ζουν σ’ ένα μέρος που... μυρίζει Χριστούγεννα. Η "Ονειρούπολη" της Δράμας ανοίγει τις πύλες της στις 4 Δεκεμβρίου με ποικίλες δράσεις και εκπλήξεις για τα μικρά παιδιά, καλλιτεχνικά δρώμενα και άλλα πολλά.

Ξεχωριστή θέση αναμένεται να έχει το σπίτι του Αϊ-Βασίλη με τις κάρτες γεμάτες χρυσόσκονη, καθώς και το ταχυδρομείο των ξωτικών, το εργοστάσιο με καραμέλες και ζαχαρωτά.

Από τις 4 Δεκεμβρίου 2018 και μέχρι 2 Ιανουαρίου 2019, η πιο ονειρεμένη πόλη, ανοίγει τις πύλες της για ένα φανταστικό ταξίδι στην εποχή των Χριστουγέννων!

Το Πάρκο με τα Χρώματα έρχεται στη Κατερίνη

Το πάρκο της Κατερίνης χρωματίζεται από τα πνεύματα των Χριστουγέννων και μεταμορφώνεται σε ένα μαγικό παραμύθι, σε μια χώρα χρωμάτων και θαυμάτων για μικρούς και μεγάλους για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες.

Με ελεύθερη είσοδο, ο καθένας μπορεί να απολαύσει και να ζήσει την μοναδική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, εξερευνώντας των 52 στρεμμάτων έκτασης, «πάρκο των χρωμάτων» στην Κατερίνη.

Από τις 7 Δεκεμβρίου έως και τις 5 αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης τόσο για κατοίκους της περιοχής όσο και για επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

"Ξύλινο Χωριό" στη Φλώρινα

Στο κλίμα των εορτών, η Φλώρινα θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, στο "Ξύλινο Χωριό", το οποίο λειτουργήσει και φέτος στην πόλη της Φλώρινας, στο χώρο της πλατείας Γεωργίου Μόδη.

Κάτοικοι και επισκέπτες θα μπορούν να διασκεδάσουν στο "Ξύλινο Χωριό" εντελώς δωρεάν, από τις 14 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου, δοκιμάζοντας μεταξύ άλλων και παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής.

Μύλος Ξωτικών στα Τρίκαλα

Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 2011 όταν ο Άη Βασίλης μεταμόρφωσε τον Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, στo μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον «Μύλο των Ξωτικών».

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κάτι καινούριο συμβαίνει στο Μύλο των Ξωτικών… Μια νέα ιστορία που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε ένα κόσμο παραμυθένιο και μαγικό!

Ο Μύλος των Ξωτικών περιλαμβάνει και πολλές δωρεάν δράσεις, όπως το σπίτι του Άη - Βασίλη, το Παραμυθόσπιτο των Ξωτικών, το Σοκολατένιο Εργοστάσιο, το Ταχυδρομείο των Ξωτικών, Safari Playmobil κ.α.

Ένα Πάρκο με Ευχές στη Λάρισα

Προορισμό για χιλιάδες επισκέπτες αναμένεται να αποτελέσει και φέτος το "Πάρκο Ευχών" στη Λάρισα.

Το πάρκο θα μείνει ανοιχτό από τις 7 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, μια παγωμένη λίμνη, ένα πολύχρωμο Fun Park, το τρενάκι του Βόρειου Πόλου, το Σπίτι του Άη Βασίλη, το Εργαστήρι των Ξωτικών, το Ζαχαρόσπιτο, η Παραμυθοχώρα και η Μανιταροχώρα .

Φυσικά θα υπάρχουν κι άλλες εκπλήξεις, στο Αλκαζάρ που θα στολιστεί με φωτάκια, έλατα, χιόνι, αστέρια, αγγέλους… για να προσφέρει σε όλους μοναδικές στιγμές. Να ξετρελάνει τους μικρούς και να κάνει τους μεγάλους να αφεθούν στη χαρά και τη λάμψη της γιορτής

Η είσοδος είναι δωρεάν και το πρόγραμμα θα ξεκινάει καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Χριστούγεννα στο Βόλο με το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ελλάδας

Έτοιμος να μας μαγέψει με τις εορταστικές του εκδηλώσεις Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, για ακόμα μία χρονιά είναι Δήμος Βόλου.

Φέτος η φαντασμαγορική τελετή φωταγώγησης θα γίνει με τους Κωνσταντίνο Αργυρό και Ελένη Φουρέιρα.

Οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν, το θεματικό πάρκο «Η εποχή των παγετώνων», η βραδιά των φαναριών, το μουσικό βαγόνι που γεμίζει μελωδίες τους γιορτινούς δρόμους της πόλης, ο πανέμορφος μπλε ουρανός και περισσότερες από 150 εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Ακόμα θα στηθεί το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα, δίπλα στο εντυπωσιακό εναέριο έλκηθρο ενώ ένα εκατομμύριο λαμπάκια θα φωτίσουν τους δρόμους του Βόλου.

Η φωταγώγηση θα εμπλουτιστεί με εντυπωσιακά βεγγαλικά που θα φωτίσουν τον ουρανό του Βόλου για να ακολουθήσει «Χριστουγεννιάτικος Περίπατος» των αγαπημένων καλλιτεχνών με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου, κατά μήκος της οδού Δημητριάδος προς το θεματικό πάρκο «Η Εποχή των Παγετώνων», το φωτισμένο δέντρο με το έλκηθρο, το Χωριό του Αη Βασίλη, μέσα σε ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο φωτισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα