Ζέρβας για Μετρό: Δεν μπορεί η πόλη να παραμείνει εσαεί ενα απέραντο εργοτάξιο

Την άποψη ότι ήρθε ο καιρός η πόλη να αποκτήσει υποδομές, εξέφρασε από το βήμα της ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Όπως είπε ο ίδιος και η διοίκηση του ανέλαβαν πρωτοβουλία προκειμένου να προχωρήσει και να τελειώσει το έργο για το καλό της πόλης και να αποκτήσει ένα αξιόπιστο μέσο μαζικής μεταφοράς.

Παράλληλα σημείωσε πως υπάρχει ανάγκη

να δεσμευτούν όλοι ότι το μετρό θα λειτουργήσει σύντομα και δεν θα μας οδηγήσουν πίσω ιδεοληψίες και εμμονές.

«Ακούγονται και λέγονται πολλά, όποτε σε κάποιον δεν αρέσει κάτι, καταφεύγει σε συγκεντρώσεις και δικαστήρια. Σε αυτή την χώρα και σε αυτή την πόλη, ο καλύτερος τρόπος να καθυστερήσεις ή να ματαιώσεις κάτι είναι καταφύγεις σε δικαστήρια. Αν δεν θέλεις να ασημώσεις δέκα χρόνια καταφεύγεις στο ΣτΕ», ανέφερε, ο κ. Ζέρβας.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε η άποψη του είναι σταθερά εδώ και χρόνια υπέρ της απόσπασης και της επανατοποθέτησης, σημειώνοντας πως αν είχε προκριθεί αυτή η λύση, σήμερα δεν θα υπήρχε η ανάγκη αυτής της συνεδρίασης.

Ακόμα είπε πως αν είχε γίνει πρόοδος με την λύση που είχε αποφασιστεί, δεν θα είχε αντίρρηση να συνεχίσει έτσι το έργο.

«Είμαι δήμαρχος της πόλης με ενδιαφέρει ενωμένοι με μοναδικό στόχο να προχωρήσουμε για να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει το μετρό, το συντομότερο δυνατό με τον οικονομικότερο τρόπο», δήλωσε ο κ. Ζέρβας και πρόσθεσε.

«Ο νους μου όλα αυτά τα χρόνια είναι διαρκώς στους επιχειρηματίες που καταστράφηκαν, στις δουλειές που έκλεισαν, στις ζωές που ταλαιπωρήθηκαν, στους πολίτες που δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα και αξιόπιστα σε μια μεγαλούπολη όπως η Θεσσαλονίκη, στην ανάπτυξη που όλοι περιμένουμε να έρθει».

«Δεν μπορεί να παραμείνει εσαεί η πόλη ένα απέραντο εργοτάξιο», είπε καταλήγοντας ο κ. Ζέρβας.

Keywords
Τυχαία Θέματα