Ζ. Ζάεφ: Με "Οχι" στο δημοψήφισμα ακυρώνεται η Συμφωνία των Πρεσπών

Για ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, εάν επικρατήσει το "Όχι" στο κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής στα Σκόπια, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της γειτονική χώρας Ζόραν Ζάεφ.

«Αν υπάρξει πλειοψηφία που θα είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών -έστω και κατά μία ψήφο- τότε αυτό σημαίνει

ότι το κοινοβούλιο και εγώ θα ακυρώσουμε τη Συμφωνία. Αν υπάρξει μεγάλη πλειοψηφία υπέρ, τότε αυτό σημαίνει ότι όλοι, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους απόψεις, θα πρέπει να συμμορφωθούν με την εντολή του λαού. Πιστεύω ότι η ψήφος του λαού και η απόφασή του δίνει την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν τα πολιτικά κόμματα. Όταν αποφασίσουν οι πολίτες θα δώσουν σε εμάς τους πολιτικούς το μόνο σημάδι που θα πρέπει να ακολουθήσουμε», είπε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου Telma.

Eρωτηθείς αν μια αποτυχία στο δημοψήφισμα θα ανοίξει το δρόμο για πρόωρες εκλογές στη χώρα του, ο κ. Ζάεφ τόνισε ότι η ψήφος του λαού θα στείλει ένα σοβαρό μήνυμα στους πολιτικούς.

Να σημειωθεί ότι σε χθεσινή συνέντευξή του, στη Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ Νικολα Ντιμιτρόφ, υποστήριξε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος -έστω κι αν είναι αρνητικό ή ισχνή η συμμετοχή- δεν θα επηρεάσει την κύρωση της συμφωνίας παραπέμποντας στον μη δεσμευτικό χαρακτήρα της διαδικασίας

Keywords
Τυχαία Θέματα