Υψηλό το επίπεδο της φτώχειας στη Ρωσία - Αναμένεται αύξηση των εισοδημάτων

Υψηλό παραμένει το επίπεδο της φτώχειας στη Ρωσία, αλλά το 2018 αναμένεται, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, αύξηση των εισοδημάτων του συνολικού πληθυσμού καθώς και των συνταξιούχων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και πρώην υπουργό Οικονομικών, Αλεξέι Κουντρίν.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και με βάση τα όσα δήλωσε ο ίδιος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κρατική Δούμα, στην οποία παρουσίασε την έκθεση για την εφαρμογή του προϋπολογισμού του 2017, το πραγματικό διαθέσιμο

εισόδημα του πληθυσμού μειώθηκε κατά 1,7% το 2017, παρά το γεγονός ότι η Ρωσία γνώρισε οικονομική ανάπτυξη το ίδιος έτος.

Το επίπεδο φτώχειας στη Ρωσία παραμένει υψηλό, ωστόσο, για πρώτη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια, τα εισοδήματα του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων των συνταξιούχων, αναμένεται να αυξηθούν το 2018, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Είπε ότι τα τελευταία 4 χρόνια το βιοτικό επίπεδο και τα πραγματικά εισοδήματα του πληθυσμού μειώθηκαν κατά 11% ενώ τόνισε ότι 19,3 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 13,2%, έχουν εισοδήματα που βρίσκονται κατά από το κατώτατο όριο διαβίωσης, συμπληρώνει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι το 2018 τα πραγματικά εισοδήματα των πολιτών θα σημειώσουν για πρώτη φορά αύξηση επισημαίνοντας ότι τους πρώτους οκτώ μήνες τους 2018 τα εισοδήματα αυξήθηκαν κατά 2,6%.

Επίσης ο κ. Κουντρίν είπε ότι οι συντάξεις αυξήθηκαν κατά 3,6% μετά από διάστημα δύο ετών, στην διάρκεια των οποίων τα πραγματικά εισοδήματα μειώθηκαν κατά 7,1%.

Τέλος, σημείωσε ότι είναι ενθαρρυντικό, το γεγονός ότι τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους παρατηρήθηκε αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων των συνταξιούχων.

Keywords
Τυχαία Θέματα