Υπόγειοι κάδοι θα τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Υπόγειοι κάδοι αναμένεται να τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το παραπάνω σημείωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος, Θανάσης Παππάς, ο οποίος εκτίμησε ότι σε περίπου 4-5 μέρες θα τοποθετηθούν υπόγειοι κάδοι σε περιοχές του κέντρου, όπως στην Ερμού, την Δωδεκανήσου κ.α.

Όπως σημείωσε ο ίδιος στο thestival.gr, ήδη έχουν κατασκευαστεί περίπου 53 ορύγματα στο ιστορικό κέντρο, ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για δημιουργία επιπλέον ορυγμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά η υπογειοποίηση των κάδων συναντά

εμπόδια λόγω των δικτύων κοινής ωφέλειας αλλά και αρχαίων που εντοπίζονται κατά τις κατασκευές ορυγμάτων.

«Επειδή έχουμε επικεντρώσει στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο παρατηρούνται πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα, τα οποία έχουν να κάνουν είτε με αρχαία, είτε με δίκτυα ΔΕΗ, είτε ύδρευσης, είτε αερίου. Εκτός από το αέριο που έχει σύγχρονα ηλεκτρονικά αρχεία στα υπόλοιπα δίκτυα είναι δραματική η κατάσταση», σημειώνει ο κ. Παππάς.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ακυρώνονται αρκετές θέσεις για τοποθέτηση των κάδων. «Είναι ανυπέρβλητα προβλήματα στο να τοποθετηθούν οι κάδοι στα πεζοδρόμια, εκεί που περνούν μεγάλες σωληνώσεις», υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων.

Σημειώνεται πως έχουν ήδη τοποθετηθεί οι δύο πρώτοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στην Αποστόλου Παύλου ενώ συνολικά θα τοποθετηθούν 80 υπόγειοι κάδοι.

Η φωτογραφία είναι από τις εργασίες για υπογειοποίηση των κάδων στην Ερμού και αναρτήθηκε στην σελίδα «Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου» στο Facebook.

Keywords
Τυχαία Θέματα