Ξεκινάει αύριο η διεθνής έκθεση φρούτων και λαχανικών "Freskon" στη ΔΕΘ

Σε σημείο αναφοράς για την αγορά των φρέσκων φρούτων και λαχανικών θα μετατραπεί τις επόμενες μέρες η Θεσσαλονίκη με τη διοργάνωση της Freskon στη ΔΕΘ.

Η Freskon, αποτελει ένα διεθνές εμπορικό γεγονός φρέσκων φρούτων και λαχανικών και αποτελεί σημείο συνάντησης όλων εκείνων που εμπλέκονται τόσο στην παραγωγή όσο και στην διακίνηση των προϊόντων.

Όπως σημείωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, Αλέξης

Τσαξιρλής, «στόχος της ΔΕΘ-Helexpo είναι η διεθνοποίηση της Freskon και η ανάδειξή της σε πρωταγωνιστή του κλάδου στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου».

Παράλληλα, ο κ. Τσαξιρλής στάθηκε και στις δυο καινοτομίες που θα έχει η φετινή Freskon, οι οποίες την αναδεικνύουν σε σημαντικό ενδιάμεσο κρίκο ανάμεσα στην ελληνική παραγωγή φρέσκων φρούτων και λαχανικών και στις διεθνείς αγορές: To 1o Διεθνές Συνέδριο για το Σταφύλι, που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της έκθεσης και θα αφορά στα θέματα της καλλιέργειας και της μετασυλλεκτικής συμπεριφοράς του σταφυλιού.

Επιπλέον, η σύνδεση της παραγωγής με το λιανεμπόριο θα αποτελέσει το επίκεντρο του FreshCon Market, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το περιοδικό Φρουτονέα, με στόχο να έρθουν σε άμεση επαφή μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ με επαγγελματίες αγρότες.

Από την πλευρά της, η υπεύθυνη οργάνωσης της Freskon, Κάτια Νικολαΐδου, αναφέρθηκε επίσης στον βασικό στόχο της Freskon που δεν είναι άλλος από τη διεθνοποίησή της και στάθηκε στη σημασία που έχει για τους επαγγελματίες του κλάδου σημειώνοντας πως «η Freskon συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό διακίνησης φρούτων και λαχανικών στην Ελλάδα».

Όπως υπογράμμισε η κα Νικολαΐδου, οι εταιρείες έχουν τη δυνατότητα μέσα από την έκθεση αυτή να μπουν σε νέες αγορές και να αυξήσουν τους προμηθευτές πωλήσεων.

«Η Θεσσαλονίκη δεν ήταν τυχαία επιλογή για τη διοργάνωνση του Freskon. Αποτελεί την πύλη των Βαλκανίων για τη συγκέντρωση των ελληνικών φρούτων που φεύγουν στα Βαλκάνια και την Ευρώπη» σημείωσε ο Παναγιώτης Ορφανός, Εκδότης- Διευθυντής του περιοδικού «Φρουτονέα.

Ο κ. Ορφανός αναφέρθηκε και εκείνος με τη σειρά του στη σημασία που έχει η έκθεση αυτή για τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά τόσο για τη βελτίωση της παραγωγής όσο και για το άνοιγμα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Στην έκθεση Freskon, η οποία διοργανώνεται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στα περίπτερα 13, 14 και 15 από τις 26 μέχρι τις 28 Απριλίου, θα βρεθούν πάνω από 210 εκθέτες από 22 χώρες, ενώ ήδη έχουν προγραμματιστεί 2.500 ραντεβού μεταξύ εκπροσώπων ελληνικών επιχειρήσεων και παραγωγών και των ξένων προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το τέλος της έκθεσης, όλα τα προϊόντα που θα εκτεθούν από τους παραγωγούς θα δοθούν στο "Χαμόγελο το Παιδιού".

Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι αύριο το απόγευμα στις 6:30 και θα γίνουν από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση Freskon.

Keywords
Τυχαία Θέματα