Βρετανία: Η αστυνομία ερευνά εάν ο βομβιστής του Μάντσεστερ ήταν μέλος ενός ευρύτερου δικτύου τρομοκρατών

Οι αστυνομικές αρχές της Βρετανίας επικεντρώνουν την έρευνά τους, στο ενδεχόμενο ο Σαλμάν Αμπέντι να ήταν μέλος ενός ευρύτερου δικτύου τρομοκρατίας, αλλά και στους πραγματικούς σκοπούς της πρόσφατης επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει στην Λιβύη.

Ο πατέρας του, Ραμαντάν κι ο νεότερος αδερφός του, Χασέμ, 20 ετών αναφέρεται ότι έχουν συλληφθεί από παραστρατιωτική οργάνωση στην Τρίπολη, με την υποψία των δεσμών με το Ισλαμικό Κράτος.

Στο επίκεντρο των ερευνών της βρετανικής αστυνομίας βρίσκονται οι επαφές που είχε ο Αμπέντι

στο Μάντσεστερ, συμπεριλαμβανομένων και των μελών της κοινότητας από τη Λιβύη, που ζουν στην πόλη.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ, οι αρχές της Βρετανίας πιστεύουν ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας πρέπει να είχε υποστήριξη, εξαιτίας της οργανωμένης φύσης της επίθεσης που πραγματοποίησε. Η αστυνομία στο Μάντσεστερ υποθέτει ότι ο κατασκευαστής της βόμβας, είναι ενδεχόμενο να παραμένει ελεύθερος, ενώ με την κινητοποίηση του στρατού εφαρμόζονται αυξημένα μέτρα ασφάλειας.

Στο μεταξύ, αργα χτες το βράδυ συνελήφθη στην περιοχή του Μπλάκλεϊ μια γυναίκα που φερόταν να έχει σχέση με το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ. Ωστόσο η αστυνομία του Μάντσεστερ ανακοίνωσε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη, χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες. Για την επίθεση έχουν συλληφθεί άλλοι έξι άντρες, οι οποίοι ανακρίνονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα