Βραβεία ΠΣΑΤ: Πετρούνιας, Στεφανίδη και Εθνική Νέων Ανδρών πόλο οι κορυφαίοι του 2017 (VIDEO)

Σε μία λαμπερή εκδήλωση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα η 64η τελετή που διοργάνωσε ο ΠΣΑΤ στο Μέγαρο Μουσικής, όπου βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι αθλητές κι αθλήτριες για το 2017.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές του ελληνικού αθλητισμού για φέτος αναδείχθηκαν οι Λευτέρης Πετρούνιας, Κατερίνα Στεφανίδη, Εθνική Νέων Ανδρών Πόλο, Δημήτρης Ράφτης, Μιχάλης Σεΐτης, Μαρία Σταματούλα, Εθνική Ανδρών Γκόλμπολ

Κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς αναδείχθηκε η αθλήτρια τις

προσπάθειες της οποίας στηρίζει ο Stoiximan.gr, Κατερίνα Στεφανίδη (αήττητη το τρέχον έτος, πρωταθλήτρια Ελλάδας, Ευρώπης στον ανοικτό στίβο και Παγκόσμιο στο κλειστό) και το βραβείο της απονεμήθηκε από τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο. Στην τελική τριάδα ήταν μαζί με την Κατερίνα Στεφανίδη, η Μαρία Σάκκαρη (τένις) και η Άρτεμις Κεφαλίδου (σκοποβολή).

"Γεια σας από το Οχάιο. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την βράβευση μου και θέλω να ευχαριστήσω όλους του Έλληνες. Όπου κι αν αγωνίζομαι, υπάρχουν Έλληνες. Θέλω να ευχαριστήσω τον Stoiximan.gr. Χωρίς τις εταιρίες που με στηρίζουν δεν θα είχα φθάσει σε αυτό το επίπεδο",υποστήριξε η Κατερίνα Στεφανίδη.

Κορυφαίος αθλητής του 2017 αναδείχθηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας (πρωταθλητής Ευρώπης και Κόσμου στους κρίκους) και το βραβείο του απένειμε ο διευθύνων σύμβουλος του Stoiximan.gr, Γιώργος Δασκαλάκης. Ο αθλητής, αρωγός στις προσπάθειες του οποίου είναι ο Stoiximan.gr, κατέκτησε το βραβείο για τρίτη διαδοχική χρονιά. Στην τριάδα ήταν ο Γιάννης Αντετοκούμπο (μπάσκετ) και ο Κώστας Φιλιππίδης.

"Θα ήθελα να μείνω στην κορυφή όσο περισσότερο μπορώ γιατί αγαπώ αυτό που κάνω. Αγαπώ τη στήριξη από όλους τους Έλληνες. Είναι πιο δύσκολο να κρατηθείς εκεί που είσαι από να φθάσεις εκεί. Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι για τρίτη συνεχή χρονιά σε αυτή τη θέση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς του, τον Stoiximan.gr που πλέον είναι η οικογένειά μου και το ξέρετε. Έχω αναφερθεί αρκετές φορές στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Κάποια από αυτά έχουν δρομολογηθεί. Ευχαριστώ των Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κύριο Βασιλειάδη. Αυτή η στάση της πολιτείας τη δεδομένη στιγμή δίνει το μήνυμα στους αθλητές να συνεχίσουν να προσπαθούν. Ευχαριστώ τον Δημήτρη Ράφτη, τον κορυφαίο των κορυφαίων".

Πρώτα βραβεύτηκε η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ του 1987, 30 χρόνια ύστερα από το θρίαμβό της που εκτόξευσε το άθλημα στη χώρα μας. Το λόγο πήρε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Πολίτης, κι ακολούθησαν ο Παναγιώτης Γιαννάκης ενώ το βραβείο απενεμήθη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Βραβεύτηκε, επίσης, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος αποσύρθηκε πέρυσι από τη δράση και είναι στο Hall of Fame της FIBA από τους πρώην παίκτες του, Νίκο Χατζή και Θοδωρή Παπαλουκά: "Αυτό το βραβείο είναι μεγάλη τιμή για μένα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες, συνεργάτες, προπονητές και δημοσιογράφους που με βοήθησαν να γίνω αυτό που έγινα".

Αναλυτικά οι βραβεύσεις:

Γιώργος Πιλίδης - πάλη (ανερχόμενο ταλέντο)Βαγγέλης Γαλιατσάτος - άρση βαρών (ανερχόμενο ταλέντο)Μίλτος Τεντόγλου - στίβος (ανερχόμενο ταλέντο)Μιχάλης Σεΐτης - στίβος (κορυφαίος αθλητής με αναπηρία)Μαρία Σταματουλά - στίβος (κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία)Εθνική ομάδα ανδρών goalball (εθνική ομάδα με αναπηρία)Δημήτρης Ράφτης - ενόργανη (προπονητής της χρονιάς)Κατερίνα Στεφανίδη - στίβος (αθλήτρια της χρονιάς)Λευτέρης Πετρούνιας - ενόργανη (αθλητής της χρονιάς)Εθνική ομάδα Νέων - πόλο (ομάδα της χρονιάς)

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση:

Keywords
Τυχαία Θέματα