Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για Σαρωνικό: Το θέμα δεν χρήζει επικοινωνιακής διαχείρισης αλλά ουσιαστικής λύσης

Την επιτροπή ελέγχου του κυβερνητικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσαν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.κ Παναγιώτης Κουρουμπλής και Νεκτάριος Σαντορινιός και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος για τις εξελίξεις των έργων απορρύπανσης του Σαρωνικού.

Στην επιτροπή συμμετείχαν 50 βουλευτές με το λόγο να παίρνουν

καταρχήν οι βουλευτές Πειραιά οι οποίοι ζήτησαν πλήρη ενημέρωση για την πορεία της κατάστασης. Ερωτήσεις υπέβαλαν ακολούθως οι βουλευτές Β' Αθηνών καθώς και οι βουλευτές που συμμετέχουν στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές αντιλαμβανόμενοι τη σοβαρότητα της κατάστασης, ζήτησαν να τηρηθούν ήπιοι τόνοι τόσο στο εσωτερικό όσο και στο δημόσιο διάλογο, ενώ υπογράμμισαν ότι το μείζον είναι το ζήτημα της δημόσιας υγείας.

Κοινή πεποίθηση αποτελεί άλλωστε πως το θέμα δεν χρήζει επικοινωνιακής διαχείρισης αλλά ουσιαστικής λύσης, όπως σημειώθηκε στη σύσκεψη. Για αυτό και οι βουλευτές στις τοποθετήσεις τους τόνισαν πως το χρονοδιάγραμμα δεν μπορεί να οριστεί σε πολιτικό χρόνο αλλά είναι κομμάτι που αφορά τους επιστήμονες και όλους τους υπόλοιπους φορείς που συμμετέχουν στις εργασίες καθαρισμού των περιοχών που επλήγησαν από τη διάχυση του μαζούτ.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες δεν εκδηλώθηκε προβληματισμός ή δυσαρέσκεια προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Οι βουλευτές υπογράμμισαν την ανάγκη πλήρους ενημέρωσης από το σύνολο των εμπλεκομένων φορέων για την πορεία του καθαρισμού των θαλασσών και ακτών καθώς και των επιπτώσεων στην υγεια των πολιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα