Βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης επτά απορριμματοφόρα- Αποκομιδή με το σταγονόμετρο από τις γειτονιές της πόλης

Αγώνα δρόμου κάνει η δημοτική αρχή στη Θεσσαλονίκη, σε μια προσπάθεια να βάλει μια τάξη στο θέμα των σκουπιδιών που έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους της πόλης.

Περίπου 1500 τόνοι απορριμμάτων βρίσκονται σήμερα σε κάδους και πεζοδρόμια, σε όλες τις δημοτικές κοινότητες αλλά και στο κέντρο της πόλης και η διοίκηση του δήμου βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, σε μια προσπάθεια να γίνει, έστω και σε περιορισμένα σημεία, αποκομιδή. Οι διαπραγματεύσεις αυτές, οι

οποίες διήρκησαν μέχρι αργά χτες το βράδυ, είχαν ως αποτέλεσμα, οι συμβασιούχοι, οι οποίοι συνεχίζουν την κατάληψη του αμαξοστασίου του δήμου, να επιτρέψουν να βγουν σήμερα επτά απορριμματοφόρα και να γίνει αποκομιδή σκουπιδιών από τις γειτονιές της πόλης, αλλά όχι και από το κέντρο.

"Χτες οι συμβασιούχοι ήταν πιο διαλακτικοί και σήμερα το πρωί επέτρεψαν να βγουν επτά απορριμματοφόρα για να καθαρίσουν τις δημοτικές κοινότητες πλην του κέντρου. Είναι κάτι και αυτό όμως δεν λύνεται το πρόβλημα. Όσο περνάει ο χρόνος, ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα γίνονται πιο ήπια και ότι θα πρυτανεύσει η λογική¨" δήλωσε στο Thestival ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, υπεύθυνος για θέματα καθαριότητας, Θωμάς Ψαρράς.

Η προσπάθεια της διοίκησης του δήμου για να βγουν στους δρόμους και άλλα απορριμματοφόρα θα συνεχιστεί, ενώ η διοίκηση διατηρεί στη φαρέτρα της και τη λύση των ιδιωτών, καθώς ο κ. Ψαρράς έλαβε από την επίτροπο του ελεγκρικού συνεδρίου το πράσινο φως για να ζητήσει τη συνδρομή ιδιωτών, σε περίπτωση που οι συμβασιούχοι επιμείνουν στη στάση τους.

"Στην περίπτωση κατά την οποία δείξουν ανοχή οι συμβασιούχοι και μπορέσουμε να βγάλουμε και άλλα αυτοκίνητα στους δρόμους, ίσως και να μη χρειαστεί να ζητήσουμε τη βοήθεια ιδιωτών. Προσπαθούμε να το αποφύγουμε, διότι αυτό θέλουμε. Υπάρχει όμως το δημόσιο συμφέρον και η δημόσια υγεία. Με 36 και 37 βαθμούς Κελσίου και 1500 τόνους σκουπιδιών στους δρόμους, τα πράγματα είναι πάρα πολύ άσχημα" σχολίασε ο κ. Ψαρράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα