Βερολίνο: Η Ελλάδα δεσμεύθηκε να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Μήνυμα προς την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της έστειλε η Γερμανία μέσω του γραφείου Τύπου της Καγκελαρίας, με αφορμή τα σενάρια και τις εικασίες για την αναβολή/ακύρωση ή μη της περικοπής των συντάξεων από 1ης Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, το γραφείο Τύπου της Καγκελαρίου, σε ερώτηση που απηύθυνε η εφημερίδα "τα Νέα", σημειώνει ότι η Ελλάδα δεσμεύθηκε για τη συνέχιση και υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής της πορείας.

Η

δήλωση-απάντηση της Καγκελαρίας στα "Νεά"

"Δημοσιεύματα περί υποτιθέμενων δηλώσεων της καγκελαρίου παγίως δεν τα σχολιάζουμε. Ανεξαρτήτως αυτού, ισχύει ότι: Η Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματός της και της ολοκλήρωσής του, δεσμεύθηκε για τη συνέχιση και υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής πορείας που χαράχθηκε με το πρόγραμμα του ESM. H υλοποίηση αυτής της δέσμευσης είναι αντικείμενο κυρίως της μεταμνημονιακής επιτήρησης από τους θεσμούς και την ευρωζώνη".

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ημέρες η "Καθημερινή" σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος βρίσκεται ένα βήμα πριν από την αποδοχή του ελληνικού αιτήματος για μη περικοπή των συντάξεων.

Μάλιστα, έθετε δύο όρους, που αφορούν στο να αποδεικνύεται πέραν κάθε αμφισβήτησης ότι ακόμη και χωρίς το μέτρο, επιτυγχάνεται ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,55% του ΑΕΠ το 2019.

Και δεύτερον, η απόφαση να εντάσσεται σε ένα συνολικότερο "αφήγημα", να μην εμφανιστεί δηλαδή ως αφετηρία για ακύρωση άλλων μεταρρυθμίσεων που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα