Βέροια: Κατολίσθηση από την κακοκαιρία στη Μονή Τιμίου Προδρόμου

Άσχημες μνήμες «ξύπνησαν» την Κυριακή στη Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, στη Σκήτη της Βέροιας, έπειτα από κατολίσθηση που σημειώθηκε λόγω της κακοκαιρίας.

Όπως γράφει το veriotis.gr, η συνεχής βροχόπτωση των τελευταίων ημερών είχε σαν αποτέλεσμα να φουσκώσει ο χείμαρρος που βρίσκεται δυτικά της Μονής, προς το Ιερό Σπήλαιο του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και να αρχίσουν κατολισθήσεις στην έξω αυλή της Μονής. Άμεσα έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας για να επιληφθούν του συμβάντος, καθώς και συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ

για να αποκαταστήσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στα καλώδια και την κολόνα της ΔΕΗ από την πτώση των βράχων.

Ο Ηγούμενος Πορφύριος Μπατσαράς, που ενημέρωνε διαρκώς, μέσω της σελίδας του στο facebook, τους φίλους της Μονής για τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία, δεν λησμόνησε να ευχαριστήσει και δημόσια, με τον ίδιο τρόπο, τους άνδρες της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της ΔΕΔΔΗΕ που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην κλήση του για βοήθεια.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2017, λόγω κακοκαιρίας, είχε αποκολληθεί ένας τεράστιος βράχος από την πλαγιά, κατέπεσε στην πτέρυγα των κελιών των μοναχών, με αποτέλεσμα να καταπλακώσει έναν ιερομόναχο που βρισκόταν εκείνη του ώρα στο κελί του παρασύροντάς τον από τον πρώτο όροφο στο ισόγειο και εγκλωβίζοντάς τον. Ως εκ θαύματος, ο ιερομόναχος απεγκλωβίστηκε με ελάχιστα τραύματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα