Βαριά ήττα του Άρη από τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκη"

Ο Άρης πλήρωσε τα λάθη του και δέχτηκε "φθηνά" γκολ από τον Ολυμπιακό, με συνέπεια να ηττηθεί με το βαρύ 4-1 στο "Γ. Καραϊσκάκης" στην αναμέτρηση της 24ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Ποντένσε άνοιξε το σκορ στο 27΄ και ο Μασούρας διπλασίασε τα τέρματα των "ερυθρόλευκων" στο 35΄.

Οι "κιτρινόμαυροι" μείωσαν με γκολ του Μαρτίνες στο 74ο λεπτό, όμως πριν προλάβουν να ξαναμπούν στη διεκδίκηση θετικού αποτελέσματος, ο Ποντένσε έκανε το 3-1 μόλις ένα λεπτό αργότερα (75΄). Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με γκολ του Γκερέρο στο 90΄.

Ο Ολυμπιακός διατηρήθηκε στο -7 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και ουσιαστικά καπαρώνει την 2η θέση. Στον αντίποδα, μπήκε τέλος στο σερί των έξι αγώνων δίχως ήττα για τον Άρη, ο οποίος βέβαια παραμένει στην 5η θέση της βαθμολογίας με 37 βαθμούς.

Το τελικό σκορ μοιάζει πλασματικό με βάση την εικόνα του αγώνα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Ολυμπιακός είχε 7 τελικές προσπάθειες, ενώ ο Άρης 10. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι οι Πειραιώτες μέχρι τώρα σκόραραν 1 γκολ ανά 7.6 τελικές και απόψε πέτυχαν 4 σε 7 τελικές προσπάθειες.

Μπήκε καλύτερα ο Άρης

Ο Άρης πατούσε αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο 20λεπτο, έχοντας κάνει πολύ καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι. Βέβαια, δεν είχε την ουσία και την αποτελεσματικότητα ώστε να δημιουργήσει κάποια μεγάλη φάση. Στο 24΄ του παρουσιάστηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Φετφατζίδη να εκμεταλλεύεται το λάθος του Μιράντα και να φεύγει σε τετ-α-τετ απέναντι από τον Σα, όμως το πλασέ του ήταν άστοχο.

Άνοιξε το σκορ ο Ολυμπιακός

Οι κιτρινόμαυροι δεν κατάφεραν να προηγηθούν στο καλό τους διάστημα στο ματς και δέχτηκαν γκολ στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή των γηπεδούχων. Ο Φορτούνης έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Ομάρ από δεξιά και αυτός έδωσε την ασίστ στον Μασούρα που από κοντά πλάσαρε στα δίχτυα για το 1-0 στο 27΄.

Δεύτερη αδράνεια του Άρη και 2-0

Στο 35΄ η άμυνα του Άρη αδράνησε και ο Ολυμπιακός πέτυχε δεύτερο γκολ. Ο Μασούρας έκανε τρομερή αλλαγή παιχνιδιού για τον Ποντένσε, εκείνος κατέβασε εκπληκτικά τη μπάλα, σούταρε με το δεξί από θέση αριστερά μέσα στην περιοχή και η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία του Κουέστα. Το ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 2-0.

Στο β΄ μέρος ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν ήταν αρκετά καλός, δίχως να σημειώνονται φάσεις μέχρι το 65΄, όπου ένα καλό σουτ του Φορτούνη πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Μείωσε ο Άρης

Στο 74΄ ο Άρης κατάφερε να σκοράρει μειώνοντας σε 2-1 με γκολ του Μαρτίνες. Ο Βαλεριάνος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, η άμυνα του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να απομακρύνει, η μπάλα έφτασε στον Μαρτίνες και εκείνος με ψύχραιμο δεξί πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Σα και μείωσε για τους κίτρινους.

Απάντησε άμεσα ο Ολυμπιακός

Ωστόσο, πριν προλάβει να ξαναμπεί στο παιχνίδι και στην διεκδίκηση θετικού αποτελέσματος ο Άρης, ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα με γκολ μόλις ένα λεπτό αργότερα που του έδωσε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Ποντένσε έκανε το σουτ με το δεξί λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε και λίγο στο πόδι του Βέλεθ και δυσκόλεψε τον Κουέστα, αφού κατέληξε στην αριστερή του γωνία για το 3-1 στο 75΄, με το δεύτερο γκολ του Πορτογάλου.

Κάπου εκεί κρίθηκε το ματς ουσιαστικά, καθώς ο Ολυμπιακός έκοψε τις ελπίδες που πήρε ο Άρης.

Ο Γκερέρο διαμόρφωσε το τελικό σκορ

Το τελικό 4-1 διαμορφώθηκε με γκολ του Γκερέρο στο 90΄. Σέντρα του Κούτρη από τα αριστερά, η μπάλα βρήκε ξανά στο πόδι του άτυχου Βέλεθ και ο Γκερέρο με κεφαλιά πρόλαβε τον Κουέστα και έγραψε το 4-1 για τους Πειραιώτες.

Συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίντς): Σα - Ομάρ, Μεριά, Μιράντα, Κούτρης - Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης - Ποντένσε, Φορτούνης (84' Καμαρά), Μασούρας (70' Ανδρούτσος) - Χασάν (62' Γκερέρο).

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα - Βαλεριάνος, Ροζ, Βέλεθ, Κόρχουτ - Ματίγια (78' Μπάσα), Σιώπης - Λάρσον, Φετφατζίδης (57' Μαρτίνες), Ματέο Γκαρσία - Γιουνές.

Keywords
Τυχαία Θέματα