Β. Πατουλίδου: Αποκλειστικός Μητροπολιτικός Φορέας της πόλης η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης

Ημερίδα με θέμα “Προκλήσεις και Προοπτικές βιώσιμης αστικής κινητικότητας στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης” είναι σε εξέλιξη σήμερα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ημερίδα διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (ΜΕΘ) στο πλαίσιο της αρμοδιότητας συντονισμού του συστήματος μεταφορών στην περιοχή ευθύνης της. Στην ημερίδα παρουσιάζονται οι υφιστάμενες προκλήσεις και προοπτικές του συστήματος αστικής κινητικότητας

στη ΜΕΘ και αναδεικνύονται ευκαιρίες για συντονισμό δράσεων και πρωτοβουλιών με σκοπό την στροφή του συγκοινωνιακού σχεδιασμού προς την κατεύθυνση που υποδεικνύει η βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου κατά την έναρξη της ημερίδας απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας ότι “η βιωσιμότητα της αστικής κινητικότητας αποτελεί ένα όραμα, η διασφάλιση του οποίου απαιτεί την απαραίτητη πολιτική βούληση. Η ΜΕΘ ως ο οριζόμενος Μητροπολιτικός Φορέας της πόλης μας βάσει του Νόμου Καλλικράτη, αναλαμβάνει το συντονισμό για την εδραίωση συνεργασιών μεταξύ των φορέων συγκοινωνιακού σχεδιασμού στην πόλη, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο αποσπασματικός σχεδιασμός” .

Η κα. Πατουλίδου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ”Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, ως αστική αρχή, ανέλαβε με επιτυχία να συντονίσει πλήθος φορέων χωρίς να υπάρχει προηγούμενη εμπειρία ή πρωτόκολλο διαδικασιών, και να συντάξει τη Στρατηγική για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξης της πόλης μας. Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αειφόρο αστική ανάπτυξη της Μητροπολιτικής Περιοχής της Θεσσαλονίκης. Η Στρατηγική αυτή αποτέλεσε την αφορμή και την ευκαιρία, συνεργασίας των δύο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης. Βούληση μας είναι αυτό το υγιές και αποτελεσματικό μοντέλο συνεργασίας που έχουμε ξεκινήσει να το επεκτείνουμε και σε άλλα ζητήματα τα οποία για να επιλυθούν απαιτείται η συνεργασία των δύο φορέων της αυτοδιοίκησης, των θεσμικών φορέων της πόλης, αλλά και της κοινωνίας των πολιτών.

Ένα από αυτά, είναι το ζήτημα της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, το οποίο και συντέλεσε στην διοργάνωση της σημερινής ημερίδας” .

Κλείνοντας, η κα Πατουλίδου υπογράμμισε πώς “στην Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης αποδεικνύουμε καθημερινά ότι έχουμε την ικανότητα συντονισμού και την κουλτούρα συνεργασίας ως ο αποκλειστικός Μητροπολιτικός Φορέας της πόλης μας που είμαστε ορισμένοι βάσει του Νόμου Καλλικράτη” .

Keywords
Τυχαία Θέματα