Β. Μαρινάκης: Ψεύτης ο Τσίπρας- Ουδέποτε χρηματοδότησα τη ΝΔ

Στην εκπομπή «Αυτοψία» του ALPHA μίλησε ο εφοπλιστής, ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά, Ευάγγελος Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε

στο πώς ξεκίνησε η αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση, αλλά και στις δικαστικές υποθέσεις που παραμένουν ανοικτές.

Ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε ψεύτη τον Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι επί τέσσερα χρόνια κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό. «Για έναν δήθεν αριστερό όπως ο κύριος Τσίπρας δεν πιστεύω ότι οι Έλληνες πολίτες νιώθουν ιδιαίτερα περήφανοι όταν βλέπουν πώς πλούτισε η οικογένειά του», αναφέρρει μεταξύ άλλων ο εφοπλιστής.

Για τη στήριξή του πριν χρόνια στη Ρένα Δούρου τόνισε: «Ναι, την είχα στηρίξει, δεν κρύβομαι, έχω το θάρρος της γνώμης μου. Πίστευα ότι η κα Δούρου μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο από τον κ. Σγουρό αλλά έπεσα έξω».

Σχετικά με τον ΔΟΛ, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Όταν ξεκίνησε η διαδικασία της πώλησης του ΔΟΛ είχα εκφράσει την επιθυμία να συμμετέχω επειδή θεωρούσα ότι αυτές οι 2 ιστορικέ εφημερίδες(Το Βήμα και Τα Νέα), έπρεπε να σωθούν και να μην κλείσουν. Εκεί ξεκίνησαν τα προβλήματα. Δεν θα έκανα ποτέ τον κολαούζο οποιαδήποτε κυβέρνησης. Πίστευα ότι έχει ανάγκη ο τόπος οι εφημερίδες αυτές να παραμείνουν».

Για τη στήριξη που έχουν κατηγορηθεί ότι παρέχουν το Βήμα και τα Νέα στην αντιπολίτευση, ο ίδιος σχολίασε: «Οι εφημερίδες από την ημέρα που αλλάξαν ιδιοκτησία, έχουν παραμείνει στον ίδιο ακριβός χώρο, στο κέντρο και στην αριστερά. Έχω δεχτεί πολλά παράπονα το τελευταίο 1,5 χρόνο από ΝΔ για το ρεπορτάζ των εφημερίδων μας στην αξιωματική αντιπολίτευση. Οι εφημερίδες έχουν πάρα πολύ καλούς δημοσιογράφους και διαβάζεις όλες τις απόψεις. Οι δημοσιογράφοι μας αυτό που κάνουν το κάνουν πολύ καλά Το να ασκείς κρητική στη κυβέρνηση το θεωρώ αποκοδημιτικό. Γιατί διορθώνει τα λάθη σου», σημείωσε, φέρνοντας παράδειγμα τον Ολυμπιακο».

Σχετικά με τη στάση του πρωθυπουργού και τη στήριξη που κατηγορείται ότι λαμβάνει από τα ΜΜΕ, ο κ. Μαρινάκης είπε: «Ο Αλέξης ο ψεύτης ελέγχει 7 εφημερίδες», τόνισε ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού και συνέχισε: «Κι εγώ θα μιλήσω με ονόματα. Είναι η Εφημερίδα των Συντακτών, η Αυγή, η Νέα Σελίδα, Το Dovumento, η Δημοκρατία, η Espresso και το Έθνος. Άρα 7 εφημερίδες. Αν πάμε και σε κανάλια, το Open τι είναι; Η ΕΡΤ τι είναι όπως την έχουν καταντήσει; Τα περισσότερα μέσα είναι υπέρ του».

Για την κουμπαριά του με τον κ. Μητσοτακη την οποία επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός, ο κ. Μαρινακης απάντησε πως είναι κουμπάρος με την Ντόρα Μπακογιαννη όχι με τον Κυριακο Μητσοτάκη. «Την οικογένεια Μητσοτάκη τη γνώρισα μέσω του αείμνηστου πατερά μου που είχε φιλικές σχέσης με την οικογένεια. Είχα μια μεγάλη εκτίμηση στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ήταν ένας άνθρωπος που έχει επαληθευτεί πολλές φορές, χρόνια μετά».

Σχετικά με την σχέση του με τον αρχηγό της ΝΔ, τόνισε: «Έχουμε τυπικές σχέσεις με τον κ. Μητσοτάκη. Δεν μπορώ να αισθανθώ κάποιον φίλο μου όταν τον έχω δει λίγες φορές. Δεν είναι κακό σε μια χώρα να υπάρχει μια φιλία, και όταν υπάρχει μια φιλία δεν έχει να κάνει με κρατικές προμήθιες ή εργολαβίες, αλλά μια απλή φιλία».

Ερωτηθείς για το εάν έχει χρηματοδοτήσει τη Νέα Δημοκρατία, απάντησε: «Ουδέποτε χρηματοδότησα τη ΝΔ. Δεν χρειάζεται να δώσω χρήματα. Έγινε ολόκληρο θέμα για ένα-δύο aircondition. Δεν έγινε αυτό κρυφά. Κάναμε μια μικρή δωρεά στη ΝΔ. Σας κοιτάζω στα μάτια και σας λέω ουδέποτε χρηματοδότησα τη ΝΔ».

Υπόθεση Noor 1

Ο κ. Μαρινάκης εκτιμά ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την υπόθεση του Noor 1 για να τον πλήξει. Ο ίδιος τονίζει: «Με το χέρι στην καρδιά κοιτάζοντάς σας στα μάτια, σας λέω ότι δεν έχω καμία σχέση. Για παράδειγμα: ασχολείστε με τα ΜΜΕ, εφημερίδες, κανάλι. Μια εφημερίδα αγοράζει χαρτί απαραίτητο για να τυπωθεί. Ενας τηλεοπτικός σταθμός χρειάζεται πολλές κάμερες να αγοράσει. Ο ιδιοκτήτης σταθμού ή εφημερίδας διαλέγει με ποιους προμηθευτές θα συνεργαστεί και συμφωνεί σε ένα τίμημα για να αγοράσει χαρτί. Μέσω τράπεζας στέλνει τα χρήματα και γίνεται η παραλαβή χαρτιού. Μετά από έναν χρόνο, η εταιρεία με την οποία συνεργάστηκε και αγόρασε χαρτί, εμπλέκεται με μια υπόθεση ναρκωτικών. Τι σχέση έχει αυτό με τον ιδιοκτήτη του καναλιού ή της εφημερίδας που αγόρασε χαρτί; Στη δική μας περίπτωση, από την εισηγμένη εταιρεία στο αμερικανικό χρηματιστήριο έγιναν δυο εμβάσματα σε μια εταιρεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αγοράσαμε πετρέλαια για τα πλοία της εταιρείας μας τα οποία παραδόθηκαν κιόλας. Μετά από 14-15 μήνες ο ιδιοκτήτης αυτής της εταιρείας είχε εμπλοκή σε μια μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών. Αυτό είναι όλο. Αυτά που σας λέω έχουν ελεγχθεί. Πάρα πολλές φορές από μεγάλους διεθνείς οργανισμούς, δικηγόρους, ορκωτούς λογιστές και δεν έχει βρεθεί τα παραμικρό. Πετρέλαιο αγοράζαμε, δεν είχαμε σχέση με όλα αυτά. Επίσης έχει γίνει ένα δικαστήριο, έχουν εξεταστεί πολλοί μάρτυρες. Το όνομα το δικό μου και της εταιρείας μου δεν υπάρχει πουθενά. Οι αμερικανικές Αρχές που ασχολούνται με αυτές τις υποθέσεις έχουν εκθέσεις, στις οποίες δεν αναφερόμαστε πουθενά».

Keywords
Τυχαία Θέματα