Β. Λεβέντης: Έγκλημα το ότι ρωτάμε για τα πάντα τους δανειστές

Δριμεία κριτική τόσο στην παρούσα κυβέρνηση όσο και στις προηγούμενες αναφορικά με την εξάρτησή τους από τους δανειστές άσκησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην άγνοια των βουλευτών για αυτά που ψηφίζουν.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89 ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης

υποστήριξε: «Το μεγαλύτερο έγκλημα που έχει γίνει στη χώρα τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα επί πρωθυπουργίας του Γιώργου Παπανδρέου, είναι ότι ρωτάμε για τα πάντα τους δανειστές. Θέλουμε να μειώσουμε το ΦΠΑ; Ρωτάμε. Θέλουμε να δώσουμε μια κοινωνική παροχή; Ρωτάμε. Αυτή είναι πολύ μεγάλη εξάρτηση. Θα έπρεπε να είχαμε συμφωνήσει στους στόχους, την εξουσία όμως να την ασκεί η εκάστοτε ελληνική Κυβέρνηση»

Ο κ. Λεβέντης επεσήμανε, επίσης, «ότι οι περισσότεροι μνημονιακοί νόμοι έχουν ψηφιστεί από τις κυβερνήσεις χωρίς να γνωρίζουν οι βουλευτές τι ακριβώς ψηφίζουν».

Αναφορικά με το Eurogroup της 15ης Ιουνίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε: «Η Γερμανία αναγορεύεται σε παγκόσμια οικονομική δύναμη. Αν ήμουν εγώ πρωθυπουργός εδώ και 9 χρόνια, θα πήγαινα με τα χατίρια της Γερμανίας, όχι γιατί το θεωρώ σωστό αλλά γιατί είναι για το συμφέρον της Ελλάδας. Δεν μπορούμε να τους χαρακτηρίζουμε εκβιαστές και τοκογλύφους, να τους βρίζουμε συνέχεια, και ταυτόχρονα να απαιτούμε ρύθμιση του χρέους. Η Ελλάδα έχει ελλείματα, θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει οι διαρθρωτικές αλλαγές και να μην το ρίχνουμε κάθε φορά στους Γερμανούς. Τώρα και θα υποκύψουμε σε όλα και θα τους έχουμε όλους απέναντι. Η Μέρκελ δεν είναι μικρό παιδί. Προστατεύει τα συμφέροντα της χώρας της και θέλει πρώτα να δει αποτελέσματα και μετά να έρθουν Γερμανοί επενδυτές να επενδύσουν στη χώρα μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λεβέντης, Έγκλημα,leventis, egklima